SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIÓ

Clam per votar sobre el Brexit

Milers de manifestants sol·liciten a Londres poder pronunciar-se sobre el pacte de May amb Brussel·les || La bretxa entre els ‘brexiteers’ i els ‘remainers’ s’engrandeix

Milers de manifestants van reclamar ahir a Londres poder votar sobre els termes del Brexit amb la Unió Europea.

Milers de manifestants van reclamar ahir a Londres poder votar sobre els termes del Brexit amb la Unió Europea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb banderes i pancartes comunitàries, milers de persones es van manifestar ahir a Londres a favor d’una votació sobre l’acord final del Brexit, quan es compleixen dos anys del referèndum britànic sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

Al referèndum celebrat fa dos anys, el 53,4 per cent de la població va votar a favor del Brexit davant del 46,6 per cent que ho va fer en contra.

El Regne Unit es retirarà de la UE el dia 29 de març del 2019, després de la qual cosa començarà un període de transició que culminarà a finals del desembre del 2020, però fins al moment Londres i Brussel·les no s’han posat d’acord sobre els termes finals del divorci. Gairebé quinze mesos després que la primera ministra, Theresa May, activés l’article 50 del Tractat de Lisboa, que estableix el compte enrere per a la desconnexió amb la Unió Europea en un període de dos anys, el Govern tory es troba sumit en una profunda crisi interna entre els anomenats ministres brexiteers (a favor del Brexit) i els remainers (proeuropeus) sobre el tipus de vincle comercial que es vol tenir amb la UE. Els primers són partidaris d’una ruptura dura, sense accés al mercat únic i a la unió duanera, i els segons prefereixen una sortida suau, ser més a prop de la Unió Europea en matèria comercial.

tracking