SEGRE

POLÍTICA CATALUNYA

Sánchez diu que la crisi catalana ha de resoldre's des de la política

Aposta per un “diàleg bilateral” amb el president de la Generalitat, Quim Torra || Així mateix, planteja examinar les lleis catalanes recorregudes al Constitucional

Pedro Sánchez aquest dimecres durant la seua primera sessió de control al Conrgés.

Sánchez promet millorar a curt termini el finançament de totes les regionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que “els temps en què el Govern agreujava els problemes amb Catalunya s’han acabat. Hem d’anar pas a pas, reconstruir la confiança, la lleialtat trencada durant aquests anys de conflicte entre la Generalitat i el Govern d’Espanya”.

Interior podria reincorporar Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra

En una entrevista a El País va dir que aquesta és la voluntat que manifestarà el president de la Generalitat, Quim Torra, quan es reuneixi amb ell el pròxim dia 9 de juliol.

Va lamentar que des de l’any 2011 no es reunia la comissió bilateral, que pot servir per reduir els conflictes en recursos al Tribunal Constitucional i agilitzar qüestions com les infraestructures i les inversions. “La meua voluntat és normalitzar les relacions institucionals. A mitjà termini és necessari abordar entre totes les forces polítiques una renovació del pacte constitucional.”

Va manifestar que quan activi la comissió bilateral, s’hi tractaran temes polítics, recursos que ha presentat l’anterior Govern a lleis aprovades pel Parlament. “N’hi ha algunes que són de lluny inconstitucionals, com les vinculades amb el procés. Però n’hi ha altres que tenen a veure amb la pobresa energètica i altres qüestions socials que poden ser perfectament tractades”, va dir.

En un altre ordre de coses, va assenyalar que durant aquesta legislatura té plans contra l’explotació laboral, treure immediatament les restes de Franco del Valle de los Caídos, aprovar l’eutanàsia, canvis parcials a la reforma laboral o derogar la llei mordassa, entre d’altres.

Eduard Pujol: “El diàleg ha de ser per a tot”

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, va avisar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, que el diàleg amb el Govern ha de servir per parlar de totes les qüestions: “Diàleg bilateral vol dir per a tot.”  En declaracions als mitjans a Valls, on va assistir a la diada castellera de Sant Joan, va assegurar que el diàleg entre el Govern i la Generalitat “no és només per resoldre qüestions d’infraestructures, que evidentment s’han de resoldre”, sinó que també s’ha d’abordar la situació dels presos sobiranistes i el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

“S’ha de resoldre una situació absolutament injusta que és que el poble de Catalunya té dret i no renunciarà a decidir políticament la forma política que decideixi votar”, va afirmar.

tracking