SEGRE

POLÍTICA

El Congrés dels Diputats obre la porta a la primera llei d'eutanàsia

Primer pas per regular la llei

Vista general del Congrés dels Diputats.

Vista general del Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Diputats ha fet avui el primer pas per regular per llei l’eutanàsia, després que tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, hagin recolzat la proposta realitzada pel PSOE.

La proposició de llei, "summament garantista", contempla el "final anticipat de la vida amb l’objectiu d’evitar allargar el sofriment" de persones amb malaltia greu i incurable o discapacitat crònica que impliqui gran sofriment, ha explicat la portaveu socialista Adriana Lastra.

La iniciativa, que aborda qüestions ètiques, mèdiques i jurídiques, permet l’objecció de consciència dels professionals sanitaris i estableix que el dret a morir dignament formi part de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut.

"Presentem aquesta llei des del respecte a la dignitat, a la llibertat, a l’autonomia de la voluntat d’aquestes persones l’única perspectiva actual de les quals és patir i desitgen ells posar fi al seu calvari. Són casos extrems com a conseqüència d’un pronòstic irreversible", ha indicat Lastra.

"L’horitzó d’un deteriorament sense esperances fa que aquests ciutadans i ciutadanes vulguin decidir per si mateixos quan i com morir. És el seu últim dret i la seua última llibertat, morir bé," ha afegit.

El text del PSOE determina que el dret a l’eutanàsia és el que tenen les persones que requereixen cures pal·liatives per una malaltia greu i incurable i també aquelles "que decideixen no viure més" en casos de discapacitat greu crònica i que pateixin un "sofriment insuportable".

tracking