SEGRE

PANORAMA

Més de 2.800 policies en uns Sanfermines marcats per la sentència de La Manada

Les autoritats confien que les recents sentències del cas no afectin el normal desenvolupament de les festes.

Més de 2.800 policies en uns Sanfermines marcats per la sentència de La Manada

Més de 2.800 policies en uns Sanfermines marcats per la sentència de La ManadaLas autoridades confían en que las recientes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 2.866 agents de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Foral i Policia Municipal vetllaran per la seguretat dels Sanfermines d’aquest any, en els quals les autoritats confien que les recents sentències del cas de La Manada no afectin el normal desenvolupament de les festes.

El dispositiu previst per a aquest any es compon de 2.866 agents entre Guàrdia Civil (796), Policia Nacional (950), Policia Foral (720) i Policia Municipal (400), ha informat en conferència de premsa el delegat del Govern a Navarra, José Luis Arasti, que ha estat acompanyat per la consellera d’Interior, María José Beaumont, i la regidora pamplonesa de Seguretat Ciutadana, Itziar Gómez.

Arasti ha assegurat que aquest any "ens importa l’impacte que pugui tenir al carrer la posada en llibertat dels membres de La Manada", encara que ha confiat que els actes de protesta que es puguin desenvolupar transcorrin "de forma pacífica i respectuosa".

L’any passat, ha comentat, es van produir tres delictes contra la llibertat sexual a Sanfermines i les forces de seguretat estan treballant "per prevenir i perseguir" els que es puguin produir aquest any i que aquest tipus de delictes no quedin impunes".

Arasti ha mostrat la "tolerància zero" cap a les agressions sexuals i ha subratllat la importància de denunciar aquests fets perquè puguin intervenir els cossos policials.

tracking