SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

El president de la Diputació de València, detingut per corrupció

Jorge Rodríguez està acusat d’irregularitats en la contractació d’alts càrrecs || L’oposició demana la dimissió i el Govern central creu que no pot seguir al càrrec

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ahir, en el registre a Ontinyent.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ahir, en el registre a Ontinyent.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, va ser detingut ahir en el marc d’una operació dirigida pel jutjat d’instrucció número 9 de la capital del Túria que investiga presumptes irregularitats en la contractació de set alts càrrecs de l’empresa pública Divalterra, successora de la desapareguda Imelsa, que també es va veure sapilcada per escàndols de corrupció durant l’etapa del popular Alfonso Rus al capdavant de l’organisme provincial. A més de Rodríguez, en la denominada operació Alqueria, van ser arrestats Ricard Gallego, cap de Gabinet del president, l’assessor Manuel Reguart, Xavier Simón i Agustina Brines, que són directors gerents de Divalterra, i Jorge Cuerda, secretari lletrat del consell d’administració de l’entitat. Els agents de la UDEF desplaçats des de Madrid van registrar la Diputació de València, les dependències de l’ajuntament d’Ontinyent, localitat de la qual és alcalde el mateix Jorge Rodríguez, i també la seu social de Divalterra.

Segons El Mundo, el jutge tracta d’esbrinar si els investigats van desviar grans sumes de diners obtingudes de contractacions suposadament irregulars a les arques del PSPV i de Compromís, que són els dos partits que governen la Diputació valenciana. Després de conèixer-se la notícia, tant el PP com Podem i Ciutadans van exigir al president de la Generalitat, Ximo Puig, que obligui Rodríguez a renunciar al càrrec. “Que cessi el president com més aviat millor per coherència”, li va demanar Mari Carmen Contelles, portaveu popular a la Diputació. Per la seua part, Mireia Mollà, portaveu adjunta de Compromís a les Corts, va demanar als socialistes que siguin “contundents” amb Rodríguez. També la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, es va mostrar “preocupada” per l’arrest. Des de les files socialistes, el president Puig va reconèixer la “gravetat” de la situació, encara que va apel·lar a la prudència. Tanmateix, el ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, va indicar que “Rodríguez no pot continuar de president de la Diputació”.Ahir a la nit, el PSOE va suspendre de militància Rodríguez i els socialistes valencians van proposar Toni Gaspar com el seu substitut.

tracking