SEGRE

El Govern espanyol confirma el trasllat a Catalunya dels presos del 'procés'

Celaá no ha precisat dates concretes ni l’ordre en el qual s’efectuarà

El president del Govern, Pedro Sánchez.

El Govern espanyol confirma el trasllat a Catalunya dels presos del "procés"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha anunciat aquest divendres que el trasllat dels líders independentistes presos a presons catalanes "està ja obert", en haver conclòs el jutge Pablo Llarena les diligències del cas al Tribunal Suprem i complir-se els requisits exigits. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha especificat els dos requisits marcats: que la persona presa sol·liciti el trasllat i que hi hagi un informe d’Institucions Penitenciàries que confirmi el seu arrelament al lloc al qual vol ser traslladada. "Sembla que ambdós requisits s’han complert, per tant està obert ja el trasllat", ha afegit la portaveu, sense poder precisar dates concretes ni l’ordre en el qual s’efectuarà.

El Govern ha decidit fer el pas després que el Tribunal Suprem confirmés dimecres passat el processament dels 25 investigats en la causa del "procés", tretze d’ells per rebel·lió.

El Ministeri de l’Interior, a través d’Institucions Penitenciàries, va preguntar a Llarena si ja havia acabat la instrucció i el jutge, a través, de moment, de dos providències, ha respost que "no existeix raó processal que condueixi a la custòdia dels processats a cap centre penitenciari concret". Llarena ha deixat clar el Govern que qualsevol decisió respecte a l’acostament a presons catalanes dels presos sobiranistes queda "subjecta als criteris penitenciaris que la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries consideri d’aplicació". Avui mateix ha dictat una providència en aquest sentit en els casos de l’exvicepresident Oriol Junqueras i a l’exconseller de Exteriores Raül Romeva.

Ahir va resoldre el mateix en els casos del diputat i expresident de l'Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; i a l’exconseller Dolors Bassa.

tracking