SEGRE

PANORAMA

Moncloa descarta qualsevol contacte amb Serret, ara delegada a la UE

Assegura que no ha hagut ni de demanar a Europa que rebutgin rebre la delegada || Pregunta al president “quin bé fa als catalans” la bronca amb l’ambaixador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nomenament de la lleidatana Meritxell Serret com a nova delegada del Govern català a Brussel·les no agrada al Govern central, que descarta qualsevol tipus de contacte amb ella. Des de Moncloa ho van justificar a l’assenyalar que la situació legal en què es troba la delegada suposa un obstacle en les relacions entre Barcelona i Madrid. A més, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va assegurar, en la roda de premsa posterior al Consell Europeu, que ni tan sols no li va fer falta demanar a la resta de líders de la UE que rebutgin rebre Serret a les institucions comunitàries, sol·licitud que tampoc no contemplen en el futur.

Sánchez també es va referir a la discussió que es va produir dimecres a Washington entre el president, Quim Torra, i l’ambaixador espanyol Pedro Morenés, durant un acte a l’Smithsonian Folklife Festival. Va assegurar que entre “el diàleg i l’esbroncada” escull el diàleg. Encara així va matisar que “això no significa” que no sigui ferm en “la defensa de la reputació internacional d’un Estat social i de dret com és l’espanyol”. En aquest sentit, va instar Torra a preguntar-se “quin bé fa els catalans que representa traslladant aquest tipus de conflictes als EUA”. Sánchez també es va demanar “què guanya Espanya amb això”. “De veritat guanyem res en termes de reputació?”, va qüestionar el president. Segons la seua opinió, “quedar-se en el curt termini” és fer un “flac favor” als catalans i al conjunt dels espanyols i va demanar “intel·ligència i mirada llarga”.

El ministre envia una carta al Govern demanant-li que les delegacions respectin la legalitat vigent

Barcelona

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va proposar ahir que Carles Puigdemont presideixi el partit després del congrés que tindrà lloc el 20, 21 i 22 de juliol, segons va explicar en una entrevista al diari Ara.

A més, va proposar també per a les vicepresidències “més polítiques” als consellers cessats Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn, que actualment es troben a la presó, i a Lluís Puig, a Bèlgica.

Pascal va defensar la presidència de Puigdemont al·legant “la potència i el lideratge que té no només al partit sinó en el món sobiranista”. Encara que va assegurar que els primers contactes per dur a terme aquesta operació ja han estat presos, va matisar que encara “falten converses directes” i que els interessats prenguin les decisions finals.

Pascal va remarcar que la voluntat del PDeCAT és convertir-se en “el gran partit independentista de referència” que aglutini tots els vessants de la sobirania. Per això, la formació vol presentar-se a les eleccions municipals de Junts per Catalunya, elecció que va molestar part dels diputats independents de l’esmentada formació, per simbolitzar que es presenten als comicis amb una “filosofia transversal”.

La coordinadora també contempla una llista unitària de l’independentisme a l’ajuntament de Barcelona i, malgrat defensar Neus Munté com a candidata, va obrir la porta a altres possibilitats.

tracking