SEGRE

EUROPA FLUXOS MIGRATORIS

Barcelona acollirà el vaixell d’Open Arms amb 60 immigrants rescatats a les costes líbies

Espanya accepta la nau després que Itàlia i Malta es neguessin a deixar-la desembarcar als seus ports || El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, diu “que s’oblidin d’arribar a un port italià”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona acollirà un vaixell de l’ONG espanyola Proactiva Open Arms després que rescatés ahir 60 immigrants a la Mediterrània central i que els governs italià i maltès rebutgessin acollir el vaixell als seus ports. La sol·licitud va ser feta a primeres hores de la tarda d’ahir a través de Salvament Marítim. Des del salvament, el vaixell es trobava a l’espera d’autorització per atracar en un port europeu i confiava que Espanya, i de manera específica Barcelona, obrís el seu port, com finalment va passar ahir a la tarda. L’ajuntament de la capital catalana havia mostrat la seua predisposició a admetre més refugiats i la seua alcaldessa, Ada Colau, es va oferir a les xarxes socials a acollir el vaixell d’Open Arms, que sembla haver calmat la situació després de les negatives d’Itàlia i Malta a acollir-los. El ministre de l’Interior, l’ultradretà Matteo Salvini, va dir a través de les xarxes socials que les naus de Proactiva “poden oblidar-se d’arribar a un port italià”, després d’acusar l’ONG d’interposar-se en una operació que podrien haver executat els guardacostes libis.

“La nau Open Arms, d’una organització no governamental espanyola amb bandera espanyola, s’ha precipitat fa poc a buscar una pastera i, abans que pogués intervenir un vaixell libi a la zona, es va afanyar a embarcar cinquanta immigrants”, va assenyalar. En el cas de Malta, l’illa mediterrània també ha tancat els seus ports a les organitzacions no governamentals de diversos països europeus després del cas de la nau de l’organització alemanya Lifeline, a la qual va permetre l’accés dimecres passat amb 233 immigrants després de navegar sis dies a la deriva en alta mar per la fèrria negativa d’Itàlia.

El rescat es va produir en aigües internacionals davant la costa líbia i amb diversos nens a bord

D’altra banda, el rescat dels seixanta immigrants per part de Proactiva Open Arms es va produir ahir al matí en aigües internacionals davant la costa de Líbia.

No obstant, diversos advocats del departament de Justícia han afirmat durant una presentació judicial en el Tribunal de Districte de Califòrnia que ara “no tenen més elecció” que mantenir els nens sota custòdia durant el temps que duri la resolució dels seus processos d’immigració, a causa d’una ordre judicial preliminar dictada dimarts en un judici diferent sobre immigració.

Paral·lelament, el nombre d’arrestos realitzats pels agents fronterers dels Estats Units a la frontera amb Mèxic va disminuir un setze per cent durant el mes de juny passat.

tracking