SEGRE

DELINQÜÈNCIA PRESÓ

S'escapa amb helicòpter un dels presos més famosos de França

L’helicòpter el van trobar poc després incendiat.

L’helicòpter el van trobar poc després incendiat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Redoine Faïd, un conegut delinqüent reincident que alguns mitjans han arribat a qualificar com l’“enemic públic número u” de França, va protagonitzar ahir una espectacular fuga en helicòpter des de la presó de Réau, al sud de París. L’emissora France Info va detallar que tres individus amb armes de guerra el van treure del centre penitenciari i el van acompanyar fins a l’helicòpter que es trobava a prop seu, en una operació en què no hi va haver ferits ni ostatges. L’aparell el van trobar poc després incendiat entre els aeroports parisencs de Le Bourget i de Charles de Gaulle i els seus ocupants, segons la font, van continuar la fuga amb cotxe.

Faïd havia estat condemnat fa menys de tres mesos a 25 anys de presó com a organitzador d’un atracament a un furgó blindat que va provocar la mort d’una policia l’any 2010 a Val-de-Marne, als afores de la capital francesa.

L’any 2017, havia estat sentenciat a deu anys per haver-se escapat de la presó el 13 d’abril del 2013. En aquesta ocasió, va utilitzar explosius i va retenir funcionaris. Aquesta fuga va dur a França –a més de mobilitzar les seues forces de l’ordre– a llançar una ordre internacional de cerca i captura davant de la sospita que havia fugit a algun país veí, però el pres va ser capturat sis setmanes després, de matinada, en un hotel de la regió de París.

tracking