SEGRE

Llarena dóna via lliure per al trasllat de Forn, Rull i Turull

El centre penitenciari Puig de les Basses.

Llarena dóna via lliure per al trasllat de Forn, Rull i TurullEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge que instrueix la causa pel "procés", Pablo Llarena, ha mantingut aquest dimarts el seu criteri respecte als últims presos sobiranistes que van demanar el seu trasllat a presons catalanes, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, per la qual cosa previsiblement el Govern espanyol l’autoritzarà pròximament.

Fonts jurídiques han informat que el jutge del Tribunal Suprem ha donat la mateixa resposta que amb els altres sis reclusos sobiranistes i ha manifestat que la decisió de traslladar-los correspon a Institucions Penitenciàries, i per tant al Ministeri de l’Interior.

La resposta del magistrat és un dels requisits per iniciar els tràmits de trasllat que ja estan en marxa en el cas dels altres sis processats per rebel·lió, entre ells l’exvicepresident Oriol Junqueras, que ja estan sent traslladats a Saragossa i des d’allà a Catalunya.

Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han sortit aquest matí en un furgó, juntament amb altres reclusos, cap a la presó de Zuera, on passaran la nit per emprendre després viatge a Can Brians, centre penitenciari en el qual els Mossos es faran càrrec de conduir els reclusos a les seues presons de destí a Catalunya, segons fonts coneixedores del procés de trasllat.

També està previst que siguin traslladades a presons catalanes l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que van ser empresonades al centre penitenciari d’Alcalá Meco (Madrid).

Forn, Rull i Turull, interns a Estremera, eren els únics presos preventius sobre qui Llarena no s’havia pronunciat, ja que la seua sol·licitud va arribar més tard que la dels altres sis processats.

Interior va assenyalar ahir que aquests tres presos serien traslladats "més endavant", ja que els tràmits que els afecten no havien acabat per haver-ho sol·licitat més tard.

tracking