SEGRE

POLÍTICA ALEMANYA

Merkel arriba a un acord amb els socis bavaresos i supera una nova crisi

La política migratòria els havia enfrontat

Angela Merkel es troba en hores baixes.

Angela Merkel es troba en hores baixes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el seu ministre de l’Interior i soci conservador, Horst Seehofer, van aconseguir arribar ahir a la nit a un acord sobre la política migratòria, motiu d’una profunda crisi dins del govern.

Segons van assenyalar fonts de l’agència de notícies

El perill de la ruptura de Govern ha planat durant les últimes setmanes sobre l’equip de la cancellera

alemanya

DPA, tots dos dirigents van aconseguir un pacte a l’últim minut amb l’objectiu de poder mantenir l’actual acord de govern entre la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel, la Unió Social Cristiana (CSU) de Seehofer i el Partit Socialdemòcrata (SPD).

Seehofer va oferir per sorpresa la dimissió a la cúpula de la CSU diumenge a la nit culminant un contenciós iniciat per la intenció de Seehofer d’imposar controls a les fronteres alemanyes i l’expulsió de migrants als països europeus en els quals es van registrar a l’entrar en Europa.

Merkel rebutja aquesta possibilitat perquè entén que la tramesa de peticionaris d’asil a altres països del bloc s’ha de consensuar entre els estats comunitaris que es veuen afectats i no s’ha de portar a terme de manera unilateral perquè això perjudicaria els veïns europeus.

Merkel va assegurar que es tracta “d’un pas decisiu que va en la direcció d’ordenar i gestionar la migració secundària”. Aquest acord preveu la creació de “centres de trànsit” des d’on seran tornats els estrangers, va explicar Merkel, la qual cosa previsiblement representa el seu internament i deportació forçosa. Per la seua banda, la secretària general de CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, va especificar que l’acord preveu que qualsevol immigrant que pretengui entrar a Alemanya sigui rebutjat a la frontera si prèviament s’ha registrat en un altre país.

tracking