SEGRE

CONFLICTE MIGRATORI

Àustria, preparada per “protegir” les fronteres davant el pacte alemany

El canceller, Sebastian Kurz, adverteix que Europa necessita límits exteriors “forts” || Juncker opina que l’acord de Merkel amb la CSU respecta el dret de la UE

Migrants a bord del vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms, al Mediterrani.

Migrants a bord del vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms, al Mediterrani.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Àustria va assegurar ahir en un comunicat que està preparat per “protegir” les fronteres meridionals amb Eslovènia i Itàlia davant l’acord assolit per la cancellera alemanya Angela Merkel amb els seus socis de la CSU bavaresa, que preveu un “nou règim fronterer” a Alemanya, en paraules del ministre de l’Interior germànic i Vorsitzender dels aliats de la CDU, Horst Seehofer. L’Executiu austríac, integrat per conservadors i ultranacionalistes, estudia procedir com els seus veïns del nord i crear “centres de trànsit” per a migrants des dels quals es pugui enviar els sol·licitants d’asil als països comunitaris en què s’hagin registrat a l’entrar en territori de la Unió Europea. En aquesta línia, el canceller austríac, Sebastian Kurz, al discurs inaugural de la presidència rotatòria de la UE davant de l’Eurocambra, va alertar que una Europa sense fronteres interiors només podrà “persistir” si construeix unes fronteres exteriors “fortes”.

En aquest sentit, Kurz va explicar que les seues prioritats durant el mandat semestral seran lluitar per la “seguretat” dels europeus i “contra la immigració ilegal”.Per la seua banda, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va anunciar ahir que ha sol·licitat un estudi sobre la legalitat de l’acord migratori alemany, encara que va avançar que, segons la seua opinió, respecta la legislació europea.

Salvament Marítim rescata en 6 mesos 13.400 persones a Andalusia, el 80% de tot 2017

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va admetre ahir que CIE “no poden desaparèixer” però es va comprometre a millorar la gestió.

Esplugues acollirà els 50 migrants de l’‘Open Arms’ Els cinquanta homes a bord del vaixell de l’ONG catalana Proactiva Open Arms s’allotjaran a la residència per a esportistes Blume, a Esplugues de Llobregat, segons va explicar ahir el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós. Per la seua banda, les cinc dones aniran a un centre de Barcelona i els cinc menors seran atesos per la Direcció General d’Atenció d’Infantesa i l’Adolescència del Govern. Es preveu que els migrants, que malgrat el cansament acumulat estan bé de salut, arribin avui al matí al port de la capital catalana.

tracking