SEGRE

Quim Torra participa a la marxa per rebre els presos independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Quim Torra participarà en la marxa per rebre els presos independentistesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, participarà aquesta tarda en la marxa convocada per les entitats independentistes Òmnium Cultural, ANC i ACDC davant de la presó de Lledoners per rebre els presos independentistes que han estat aquest dimecres traslladats a Catalunya, segons han indicat fonts del Govern.

L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l’exconseller Raül Romeva, el diputat de JxCAT i exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han arribat ja a la presó de Lledoners, en la qual han ingressat.

Abans de desplaçar-se a la presó de Lledoners per participar en la marxa independentista, el president català acudirà a la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Girona), on han ingressat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. Segons aquestes fonts, el president de la Generalitat es reunirà amb Forcadell i Bassa i en finalitzar la trobada farà declaracions als mitjans.

A continuació, Torra participarà en la marxa convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), que partirà del polígon Pla dels Vinyats fins a la presó de Lledoners, al municipi de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), on està previst que se celebri un acte polític. En aquest acte intervindran el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i la portaveu d’ACDC i parella de l’exconseller Romeva, Diana Riba.

L’entitats independentistes també han convocat, a la mateixa hora, les 19:00 hores, una altra marxa que partirà de la sortida 3 de l’AP-7 i es dirigirà cap a la presó del Puig de les Basses, en Figueres (Girona). En aquest cas, les intervencions estaran a càrrec de la vocal de Òmnium Clàudia Pujol, del vicepresident de l’ANC Josep Cruanyes i de Montse Bassa, germana de l’exconsellera Bassa que intervindrà en representació d’ACDC.

tracking