SEGRE

TRIBUNALS CONDEMNA

Valtonyc, lliure fins a resoldre l'euroordre

Reapareix a Brussel·les després de deixar Espanya per evitar la presó || Diu que confia “plenament” en els tribunals belgues

Imatge d’arxiu del raper mallorquí Valtonyc.

Imatge d’arxiu del raper mallorquí Valtonyc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtonyc, va reaparèixer ahir a Bèlgica després d’abandonar el territori espanyol a finals de maig per evitar l’ingrés a la presó. El músic havia estat condemnat a tres anys i mig de presó per les lletres de les seues cançons que, segons el Tribunal Suprem, eren constitutives dels delictes d’enaltiment de terrorisme i humiliació a les víctimes, injúries al rei Joan Carles I i amenaces a Jorge Campos, de la formació Actúa Baleares. Després que sortís d’Espanya, es va emetre una euroordre contra ell per arrestar-lo i extradir-lo. Ahir, un jutge de la ciutat belga de Gant va decidir deixar-lo en llibertat amb mesures cautelars fins que es resolgui el procediment d’entrega.

Valtonyc, que va comparèixer davant dels mitjans a Brussel·les, va explicar que està “molt content de ser lliure” i va manifestar la seua confiança “plena” en els tribunals de Bèlgica. “La d’avui no és la primera bofetada a Espanya”, va subratllar el raper, que va recordar que, recentment, el Tribunal de Justícia de la UE va condemnar l’Estat per considerar delicte la crema de fotos del monarca. Així mateix, va denunciar que a Espanya no “ens deixen cantar, no ens deixen votar com a poble” i que, per això, va decidir “posar el seu cas al servei de la lluita pels drets fonamentals”. Sobre el nou Govern de Pedro Sánchez, va remarcar que “no té cap esperança” ja que, de moment, el nou Executiu socialista únicament ha proposat “endurir” el Codi Penal, cosa que, segons el parer del músic mallorquí, “no és gaire progressista”.

El mallorquí afirma que posa la seua causa “al servei de la lluita pels drets” a Espanya

Valtonyc, que va dir que mantenia una relació “amistosa” amb Carles Puigdemont, va insistir que els polítics catalans desplaçats a l’estranger des de l’octubre només l’han ajudat “moralment”. Igualment, va afegir que no es penedia d’haver demanat que “es mati guàrdies civils” a sobre d’un escenari perquè “era part d’una performance”. En qualsevol cas, va dir Valtonyc, les seues “amenaces” no suposen “cap perill” per als agents de la Guàrdia Civil.

tracking