SEGRE

POLÍTICA

El Govern conclou que el PP va aplicar retallades educatives sense pensar en les conseqüències

Segons un informe sobre l’impacte del reial decret de racionalització de la despesa pública aprovada el 2012

El Govern conclou que el PP va aplicar retallades educatives sense pensar en les conseqüències

El Govern conclou que el PP va aplicar retallades educatives sense pensar en les conseqüènciesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha estudiat un informe sobre l’impacte del reial decret de racionalització de la despesa pública aprovada per l’anterior Executiu del PP el 2012 i ha conclòs que no va tenir en compte les "seues conseqüències" respecte als centres i els docents.

El real decret-llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu "tenia com a únic objectiu la reducció de la despesa pública, sense tenir en compte les conseqüències de les seues mesures en el funcionament dels centres educatius i en les condicions de treball del professorat," ha conclòs l’actual Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Al seu document, ha recordat que la norma de l’anterior Executiu va ser impugnada per Andalusia, Astúries, les Canàries, Catalunya, Navarra i País Basc i que el Tribunal Constitucional va considerar, en diferents sentències, que les mesures adoptades en matèria d’educació no universitària s’ajustava a l’exercici de les competències exclusives de l’Estat.

L’informe aportat ara pel departament que dirigeix Isabel Celaá se centra en tres mesures que "han estat molt discutides en la comunitat educativa".

Així, sobre la mesura que possibilitava elevar les ràtios d’alumnes per aula fins un 20 %, Educació ha subratllat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016, 2017 i 2018 ja estableixen una taxa de reposició del 100 %, la qual cosa permet mantenir ràtios menors d’alumnes per aula.

Respecte a l’increment de la jornada lectiva del personal docent fins les 25 hores a Infantil i 20 hores en els restants ensenyaments, l’informe assenyala que abans del decret de 2012 no existia una regulació estatal amb caràcter bàsic sobre la jornada setmanal del personal docent.

L’ordenació de les hores del professorat s’efectuava per la normativa de cada Administració Educativa, i a Secundaria i altres ensenyaments se situaven generalment en les 18 hores, que ara es recuperen.

I sobre el termini de deu dies per poder nomenar interins per substituir de professors, sent el període previ atès amb els recursos del mateix centre, Educació ha destacat que ara aquesta mesura pot ser modificada per llei ordinària.

tracking