SEGRE

POLÍTICA MIGRATÒRIA

Viena i Berlín volen pactar amb Roma tancar la ruta del Mediterrani

Merkel demana “humanitat” amb la migració

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya i Àustria van anunciar ahir a Viena que volen pactar amb Itàlia la setmana que ve el tancament de “la ruta migratòria del Mediterrani”, però, d’altra banda, van amenaçar de prendre “mesures” en cas que Roma i Atenes no acceptin devolucions de sol·licitants d’asil. L’anunci va arribar després d’una trobada entre el canceller austríac, Sebastian Kurz, i el ministre alemany d’Interior, Horst Seehofer, després de la inquietud que van generar a Viena els plans germànics per crear “centres de trànsit” a la frontera entre els dos països.

Per la seua banda, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, van apostar ahir per buscar “solucions conjuntes”, malgrat les “clares” diferències en política migratòria que separen els dos mandataris, i que van escenificar en una reunió a Berlín. “Està clar que la cancellera i jo, és a dir, Alemanya i Hongria, veuen el món de diferent manera”, va afirmar Orbán en declaracions a la premsa. “Però malgrat tot volem tenir una cooperació estreta”, va afegir.

Merkel va admetre de la mateixa manera que els seus governs tenen “postures diferents pel que fa al tema de la migració, especialment respecte a la distribució dels refugiats i a Schengen”, i va valorar la contribució d’Hongria a l’assumir el control de la frontera externa.

No obstant, la cancellera alemanya va aprofitar per defensar la seua postura: “L’ànima d’Europa és la humanitat i, si la volem preservar, no podem separar-la de la necessitat i del sofriment dels refugiats”, va manifestar.

La cancellera alemanya, Angela Merkel.

La cancellera alemanya, Angela Merkel.EFE

tracking