SEGRE

TRIBUNALS

L’advocat de Junqueras i Romeva afirma que no es van deixar gravar a Estremera

En contra del que sosté un informe d’Institucions Penitenciàries

L'advocat de Junqueras i Romeva afirma que no es van deixar gravar a Estremera

L'advocat de Junqueras i Romeva afirma que no es van deixar gravar a EstremeraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andreu Van den Eynde, l’advocat de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l’exconseller de Exteriores Raül Romeva, ha assegurat que està convençut que no es van deixar gravar a la presó d’Estremera, en contra del que sosté un informe d’Institucions Penitenciàries.

Segons informa avui El Periódico de Catalunya, la investigació interna d’Institucions Penitenciàries conclou que els polítics independentistes presos a la presó d’Estremera es van deixar gravar i fins i tot suggereix que van poder col·laborar per introduir la càmera amb què van prendre les imatges en les quals se’ls veia en el dia a dia del centre.

En una entrevista a RAC-1, l’advocat de Junqueras i Romeva ha assegurat, al contrari, que està convençut que no es van deixar gravar i que els responsables de l’informe d’Institucions Penitenciàries tenen una "cara infinita".

"Romeva gairebé arrenca un barrot d’una mossegada quan va saber que havien sortit unes imatges" en les que apareixia com a intern a la presó d’Estremera, ha indicat Van den Eynde, que ha assegurat que donaria "un braç" pels seus clients.

"O potser sí que són molt bons actors i llavors els hauríem de donar un Oscar. A ells i a les seues dones, que van patir molt per la qual cosa havia passat," ha indicat, en al·lusió a l’impacte que va tenir la difusió de les imatges en les quals es veia Junqueras, Romeva i a l’exconseller de Interior Joaquim Forn a la presó d’Estremera.

Segons l’informe, elaborat per l’anterior equip d’Institucions Penitenciàries durant l’etapa de Govern del PP, els tres interns "són coneixedors a tota hora d’estar sent gravats".

Institucions Penitenciàries assenyala que va ser un intern, escapat des del passat 3 de juny en no tornar d’un permís, qui va gravar les imatges, amb un aparell electrònic que "va poder haver estat introduït de forma fraudulenta ocult en el seu organisme després de la tornada d’un dels permisos ordinaris".

No obstant això, l’informe no descarta que els tres polítics independentistes presos col·laboressin en introduir a la presó el rellotge, bolígraf o insígnia amb el que es van fer els enregistraments, aprofitant les visites que rebien sense la separació de barreres físiques.

tracking