SEGRE

SUCCESSOS ÀSIA

Mor un bussejador en el rescat de la cova tailandesaa

Imminent operació per treure els dotze nens i un monitor || Els nivells d’oxigen cauen on estan atrapats

Els equips de rescat carreguen botelles d’oxigen.

Els equips de rescat carreguen botelles d’oxigen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort d’un bussejador quan realitzava una missió de proveïment va augmentar ahir la pressió sobre els equips que intenten rescatar els dotze menors i el monitor que fa gairebé dos setmanes que estan atrapats en una cova del nord de Tailàndia. La víctima, un exmembre dels cossos d’elit de la Marina de trenta-vuit anys, va morir al quedar-se sense oxigen mentre estava submergit. En cada viatge a la gruta, els bussejadors han de passar uns 1,7 quilòmetres d’estrets passadissos entre visibilitat nul·la i corrents d’aigua, un camí que suposa, anada i tornada, diverses hores.

A la preocupació per l’aproximació d’un temporal de pluges, se suma a més el descens en la quantitat d’oxigen dins de la cavitat, per la qual cosa els equips de salvament s’estaven preparant ahir davant d’una imminent operació de rescat. Les autoritats estudien dos opcions: bussejar a través dels passadissos inundats o trobar un forat a la muntanya per on treure’ls amb l’ajuda d’un helicòpter. Els tretze es van internar a les galeries el dia 23 de juny després d’un entrenament de futbol quan una sobtada tempesta va començar a inundar la cavitat i els va tallar la sortida.

Almenys trenta-tres morts en els dos naufragis a Phuket La xifra de morts arran de l’enfonsament de dos embarcacions a Phuket, una de les principals destinacions turístiques de Tailàndia, ascendia ahir a trenta-tres. La gairebé totalitat de les víctimes dels dos enfonsaments, que van tenir lloc aquest dijous de manera separada, són turistes, principalment xinesos, malgrat que les autoritats encara han d’oferir una llista de noms i nacionalitats. A més, hi ha onze ferits, dos d’ells de gravetat, segons va informar el governador de la província de Phuket (sud), Norapat Plodthong. El turisme és un dels principals motors econòmics d’aquest país, aporta el 6 per cent del producte interior brut, és la principal font de divises i ocupa aproximadament 5,4 milions de persones (14,1 per cent de l’ocupació total).

tracking