SEGRE

PARTITS SUCCESSIÓ

Santamaría tempta Casado amb càrrecs però ell no cedeix

Descarta unir forces amb l’exnúmero 2 de Moncloa || Feijóo no supedita la “integració” a una llista única abans del congrés

Pablo Casado, ahir, en un acte per les víctimes del terrorisme.

Pablo Casado, ahir, en un acte per les víctimes del terrorisme.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresidenta del Govern central i guanyadora de la primera volta de les primàries del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, es va comprometre ahir a oferir la “màxima generositat” al seu rival, l’exvicesecretari de Comunicació de la formació, Pablo Casado, per aconseguir una candidatura d’unitat de cara al congrés extraordinari que els populars celebren d’aquí a dos setmanes per designar el successor de Mariano Rajoy. En aquest sentit, Sáenz de Santamaría va indicar que la secretaria general del PP no l’hauria d’ocupar, necessàriament, algú de la seua llista. Així, en declaracions a El Mundo, l’exnúmero 2 de Rajoy a la Moncloa, va deixar caure que Casado podria ser el successor de María Dolores de Cospedal com a secretari general dels populars. Tanmateix, Casado va respondre que ell no s’ha presentat a liderar el PP “per aconseguir un càrrec ni per fer el mateix amb els mateixos”. Així, en el marc d’un acte d’homenatge a les víctimes del terrorisme a Madrid, va reiterar que el seu objectiu és refundar el partit per arribar als onze milions de votants i enfocar els problemes d’Espanya des d’una òptica diferent. “Ja s’ha vist on ens ha portat el projecte anterior, perquè ens han fet fora amb una moció de censura, i el problema català segueix allà”, va subratllar. Així mateix, Casado va recordar que el 63% de la militància popular no va votar Saénz de Santamaría i es va conjurar per sumar el seu suport a la candidatura que representa.

En un altre ordre de coses, el president de la Xunta, Alberto Núñez-Feijóo, va explicar ahir que “seria bo” que hi hagués un “únic” aspirant a succeir Rajoy al congrés extraordinari. No obstant, va matisar que la integració dels diferents corrents interns del PP es pot emprendre “abans, durant i després del congrés”. Al contrari, el president de Melilla, el popular Juan José Imbroda, va instar Casado a integrar-se a la candidatura de Santamaría perquè una unió dels perdedors “faria miques” el missatge del PP, que defensa que governi la llista més votada.

tracking