SEGRE

POLÍTICA

Rivera: Jo no rebria a Torra fins que no fos lleial a les institucions

Per a Rivera, no és legítim ni democràtic acudir a la cita amb aquesta agenda

Rivera: Jo no rebria a Torra fins que no fos lleial a les institucions

Rivera: Jo no rebria a Torra fins que no fos lleial a les institucionsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha assegurat que ell, si fos el cap del Govern, no rebria el president de la Generalitat, Quim Torra, fins que no tornés "a la lleialtat institucional".

"Jo no hauria acceptat una reunió d’aquesta naturalesa", ha subratllat Rivera en una entrevista en Telecinco abans de la primera trobada  que mantindran avui Pedro Sánchez i Torra en la Moncloa.

I no ho faria perquè, segons la seua opinió, és inacceptable que el president de la Generalitat vagi a aquesta cita per parlar bàsicament d’autodeterminació i de beneficis per als presos del "procés".

Per a Rivera, no és legítim ni democràtic acudir a la cita amb aquesta agenda, convençut que Torra no abordarà amb Sánchez altres temes d’interès per a la societat catalana, entre ells, el finançament autonòmic.

Segons ha dit, ell només s’hauria vist amb Torra "previ requeriment" que respectarà la Constitució, però no ho faria amb una persona que està sent "absolutament deslleial" amb la democràcia i les lleis i que "insulta" al poble espanyol.

"Llevamos quaranta anys d’apaivagament erroni", ha lamentat Rivera, criticant així la decisió de Sánchez d’obrir un diàleg sense condicions amb Torra, "un senyor que diu que se saltarà la Constitució".

Ha insistit també que si hagués depès d’ell, hagués deixat en vigor el 155 perquè aixecar la fiscalització dels comptes de la Generalitat, permetre l’obertura d’ambaixades o el control dels Mossos permet el rearmament del separatisme i que torni "a agafar múscul" per tornar a les caminades.

Creu que Sánchez no actua "de mala fe" al apostar per la via del diàleg i de les concessions, però d’acord amb com s’estan comportant els dirigents independentistes pensa que el camí encertat és seguir amb el control de la Generalitat.

Rivera ha assenyalat que l’agenda de la trobada entre Sánchez i Torra estarà circumscrita a les reivindicacions separatistes, una cosa que ell no veu ni legítima ni democràtica.

Per això, ha assenyalat, no es pot considerar Torra com a qualsevol altre president autonòmic, perquè, per exemple, la presidenta andalusa, Susana Díaz, o el d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ni insulten als espanyols ni se salten la Constitució.

tracking