SEGRE

SUCCESSIÓ PARTITS

El PP demana unitat mentre Casado i Santamaría segueixen la campanya

La formació proclama els resultats oficials de la primera ronda de les primàries || Millo acusa Aznar d’haver estat el que més va “cedir” davant dels nacionalistes

El popular Pablo Casado, ahir, mentre era increpat davant de l’ajuntament de Pamplona.

El popular Pablo Casado, ahir, mentre era increpat davant de l’ajuntament de Pamplona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada de campanya dels dos candidats a succeir Mariano Rajoy al capdavant del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, es va desenvolupar ahir entre crides a la unitat i les discrepàncies internes sobre si és convenient organitzar un debat entre els dos. En aquest sentit, el coordinador general de la formació, Fernando Martínez-Maíllo, va dir que “no cal” que els dos postulants debatin perquè un cara a cara només donaria “satisfacció” als “rivals” dels populars. En la mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va demanar a l’exnúmero 2 de Rajoy a la Moncloa i a l’exvicesecretari de Comunicació que “pensin el partit” i que segellin un acord d’integració abans del congrés extraordinari que tindrà lloc d’aquí a deu dies.

Per la seua banda, Casado va aprofitar ahir les celebracions en honor a Sant Fermí que se celebren a Pamplona per fer campanya al centre de la capital navarresa. Tant ell com els dirigents del PP navarrès que l’acompanyaven van ser increpats davant del consistori pamplonès. En aquest sentit, Casado va manifestar que “alguns batasunes volen treure’ns la llibertat” i “ens criden només per defensar la foralitat, la Constitució, i una Navarra separada del País Basc”. Així mateix, va explicar que, a hores d’ara, seria una “conjura palatina” confluir amb Sáenz de Santamaría en una candidatura unitària per al congrés.

Des de les files de l’exvicepresidenta del Govern, van assegurar ahir que el recompte dels seus suports entre els compromissaris va “entre bé i molt bé”. A més, José Luis Ayllón, responsable de la campanya, va convidar Casado que reflexioni sobre si sortiria “ben parat” del debat amb Santamaría. Per la seua part, l’exdelegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va criticar l’expresident del Govern José María Aznar per “donar lliçons a Rajoy” ja que va ser el primer mandatari popular a la Moncloa que, al seu entendre, “més va cedir davant de l’independentisme”. En un altre ordre de coses, el PP va fer públics ahir, sense sorpreses, els resultats oficials de la primera volta de les primàries celebrada dijous passat.

tracking