SEGRE

TRIBUNALS

Torrent denuncia la voluntat de Llarena de "adulterar majories parlamentàries"

En suspendre sis diputats independentistes acusats de rebel·lió, entre ells l’expresident Carles Puigdemont

Torrent denuncia la voluntat de Llarena de

Torrent denuncia la voluntat de Llarena de "adulterar majories parlamentàries"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat el que considera "voluntat d’adulterar les majories parlamentàries" amb la decisió del jutge Pablo Llarena de suspendre a sis diputats independentistes acusats de rebel·lió, entre ells l’expresident Carles Puigdemont.

Segons ha indicat Torrent en unes declaracions fetes des de Québec (Canadà) i transcrites en un comunicat, els diputats suspesos per l’esmentat jutge del Tribunal Suprem "no estan condemnats" i es troben "a la presó o en l’exili per delictes inexistents, acusats en un relat fals que intenta atribuir una violència que no ha existit mai".

Sobre la resolució del jutge d’instrucció, el president Torrent ha explicat que "no és ferm, però quan la tinguem analitzarem el seu contingut a la Taula i a través dels mecanismes que té el mateix Parlament de Catalunya per actuar en casos com a est".

Torrent ha contrastat la judicialització que pateix el procés sobiranista català amb la manera d’actuar del Canadà respecte a Québec, "on el diàleg i la negociació política són la base de la resolució dels conflictes".

El president del Parlament es troba a Québec per participar en l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia, un organisme a què el Parlament català es va adherir l’any 2008 i del que formen parteix un total de 83 Parlaments de tot el món.

tracking