SEGRE

CAS MANADA

750 jutges presenten queixa davant de "pressió social" contra el tribunal de La Manada

Els jutges denuncien la "gravíssima amenaça que s’ha alçat contra la independència judicial a Espanya"

750 jutges presenten queixa davant de

750 jutges presenten queixa davant de "pressió social" contra el tribunal de La ManadaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 750 magistrats espanyols han presentat una queixa davant del Consell Consultiu de Jutges Europeus davant de la "pressió social" contra el tribunal que va condemnar a nou anys de presó als cinc integrants de La Manada per abusar sexualment d’una jove madrilenya durant els Sanfermines de 2016.

Els jutges denuncien la "gravíssima amenaça que s’ha alçat contra la independència judicial a Espanya" i una "pressió social contra l’esmentat òrgan jurisdiccional que arriba al linxament públic".

Afegeixen que això es produeix "amb la complicitat i ànim de polítics que veuen una oportunitat per millorar els seus rèdits electorals i sense que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi contestat eficaçment a tan preocupants amenaces contra la separació de poders i el bon nom d’uns jutges injustament atacats".

En el text de la seua denúncia els jutges signants del mateix asseguren trobar-se "completament desprotegits davant de les interferències dels poders Executiu i Legislatiu en la funció judicial".

La queixa afegeix que les quatre associacions de jutges i entitats cíviques com la Plataforma Cívica per la Independència Judicial emparen i donen suport als jutges però destaca que la "gravetat i virulència de l’atac" a la seua independència els obliga a fer un pas més i sol·licitar l’efectiva protecció internacional.

Per això sol·liciten la cooperació del Consell Consultiu de Jutges Europeus "per ajudar a l’Estat espanyol a complir les normes del Consell d’Europa respecte dels jutges".

En concret li demanen que declari si la reacció del Govern i dels representants del Poder Legislatiu d’Espanya suposa un atac contra la independència i contra la legitimitat del Poder Judicial i si la del CGPJ incompleix un dels informes del Consell Consultiu de Jutges Europeus.

Així mateix, li demanen a aquest òrgan que emeti una opinió dirigida al Comitè de Ministres del Consell d’Europa que faci possible la solució d’aquest problema específic i el compliment a Espanya de l’establert pel Consell Consultiu de Jutges Europeus.

tracking