SEGRE

PANORAMA

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, nascut a Lleida, demana els agents que "no s'amaguin" davant del "menyspreu"

Ha fet la meitat del seu discurs en català

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, nascut a Lleida, demana els agents que

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, nascut a Lleida, demana els agents que "no s'amaguin" davant del "menyspreu"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, ha reivindicat la seua catalanitat en prendre possessió del càrrec: "Sóc català per naixement, criança i cultura".

A l’acte, celebrat a Sant Andreu de la Barca, també hi han assistit la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el nou cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius; i el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, entre d’altres.

Garrido, que ha fet la meitat del seu discurs en català, ha assegurat que se sent "tan català com a espanyol, però no a parts iguals, sinó amb totalitat les dos coses" perquè, al seu entendre, no són sentiments excloents.

Per al nou cap de la Guàrdia Civil, els qui subratllen la diferència volen traslladar "una fictícia superioritat moral" que no existeix.

Amb tot, ha defensat que el seu coneixement de la cultura catalana li facilita l’empatia amb les diferents sensibilitats que hi ha en la comunitat, en un moment de "complexa situació social".

"Hem d’enfrontar-nos als intents d’alguns sectors, certament minoritaris, d’aïllar-nos de la societat a la qual pertanyem i formem part", ha lamentat.

En aquest sentit, ha demanat als agents que no sucumbeixin davant dels qui els volen empènyer a la "solitud social" i que s’integrin a la societat, mostrant amb naturalitat la seua condició de guàrdies civils: "No us amagueu ni dissimuleu".

I ha llançat un missatge als qui els increpen perquè cessin actituds com la fustigació verbal, ja que ha afirmat que es tracta d’una actitud que "encara que lícita des del punt de vista de la llibertat d’expressió, si fos rebut per ells el considerarien inadmissible".

Per la seua part, la secretària de Estado Ana Botella s’ha erigit com una persona "dialogant" i ha situat el nou cap de la guàrdia civil a contribuir a "restaurar la convivència" i a facilitar que la Guàrdia Civil sigui també a Catalunya "sinònim de seguretat, confiança i prestigi".

Gallard s’ha compromès a seguir la línia de treball iniciada pel seu predecessor, Ángel Gozalo, i vetllar pel compliment de les lleis i la Constitució.

tracking