SEGRE

POLÍTICA

La justícia alemanya decideix extradir Puigdemont només per malversació

Última hora

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

Puigdemont avala una reunió de Sánchez i Torra i titlla d'"ultra" a BorrellEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència territorial de Schleswig-Holstein ha decidit avui extradir a Espanya a l’expresident català Carles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons, però no per un presumpte delicte de rebel·lió. El tribunal ha indicat així mateix que no percep inconvenients o impediments a l’extradició de Puigdemont, encara que no apunta dates concretes ni un període en què s’hagi de dur a terme aquesta operació, un procés que haurà d’executar la fiscalia. A més, ha decidit que Puigdemont no entri en presó preventiva, desatenent la petició de la fiscalia, ja que "sempre" ha complert les obligacions derivades del seu estat actual de llibertat sota fiança.

El tribunal ha indicat en un comunicat que considera "no admissible" extradir el líder sobiranista per rebel·lió, com havia sol·licitat el jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem espanyol, reiterant els arguments que ja havia exposat prèviament, en els quals apuntava que no es va produir el grau de "prou" violència.

Tampoc no admet el delicte de pertorbació de l’ordre públic, que va plantejar també la Justícia espanyola en el cas que no s’admetés finalment el delicte de rebel·lió. Tanmateix, l’Audiència territorial de Schleswig-Holstein sí que va considerar "admissible" la petició d’extradició per un presumpte delicte de malversació de fons públics en relació amb l’organització del referèndum il·legal de l’1 d’octubre.

L’escrit del tribunal assegura que Puigdemont va poder haver tingut una "coresponsabilitat" en decisions que van suposar una càrrega per a les arques públiques, un extrem que, no obstant això, subratlla que s’haurà de substanciar en un judici a Espanya.

L’Audiència va desdenyar així mateix els arguments de la defensa del líder sobiranista, que demanava de no extradir Espanya a Puigdemont perquè era un perseguit polític i no anava a poder tenir allà un judici just. L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein assegura que té una "confiança il·limitada" en què la Justícia espanyola actuarà en aquest cas dins dels estàndards que s’esperen de la "comunitat de valors" i de l’"espai de dret comú" de la Unió Europa.

tracking