SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Oriol Pujol assumeix que va cobrar mossegades a les ITV per lliurar-se d'anar a judici

Pacta amb el fiscal, i la seua dona no va a presó

Oriol Pujol.

Oriol Pujol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari general de CDC i exdiputat de CiU al Parlament Oriol Pujol va rubricar ahir un pacte amb la Fiscalia que el lliurarà d’anar a judici pel cas de les ITV. Així, el fill de l’expresident Jordi Pujol va admetre que va cobrar comissions il·legals d’empresaris del sector de les inspeccions de vehicles. En l’acord, al qual es van sumar la resta d’investigats en el procediment, l’exconvergent va reconèixer els delictes de tràfic d’influències, suborn i falsedat documental. Així les coses, va assumir haver cobrat 443.660 euros en mossegades a través de factures falses que l’empresari Sergi Alsina pagava, per treballs inexistents, a la seua esposa Anna Vidal. Per tot això, Pujol va acceptar una condemna de 30 mesos de presó. Per la seua part, Vidal va mostrar la seua conformitat amb una pena de 15 mesos de presó. Tanmateix, la condemna de la nora de l’expresident es commutarà per una multa de 83.210 euros. El tercer en discòrdia, Alsina, es va conformar amb 2 anys de presó.

A l’acord també es va adherir ahir Josep Tous, exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona, que va acceptar 5 mesos de presó substituïbles per una multa de 22.500 euros. D’altra banda, l’empresari Sergi Pastor, també condemnat a 5 mesos, podrà eludir el seu empresonament abonant una multa de 60.000 euros.

Pujol accepta 2 anys i mig de presó per tràfic d’influències, suborn i falsedat documental

Idèntica condemna que Pastor va acceptar un altre empresari imputat, Ricard Puignou, que és l’únic que, de moment, no ha rubricat el pacte amb el Ministeri Públic. Tanmateix, està previst que hi estampi la seua firma en els propers dies. En aquest sentit, val a recordar que l’acord anterior d’Oriol Pujol va ser rebutjat per l’Audiència de Barcelona ja que no havia estat acceptat ni per Tous ni per Alsina.

tracking