SEGRE

POLÈMICA MONARQUIA

Corinna acusa el rei Joan Carles de cobrar comissions per mediar en l'AVE a la Meca

També afirma que ell “donava les instruccions” a l’Institut Nóos || Diu que el monarca va tancar un compte al seu nom a Suïssa perquè l’anaven a denunciar i en va obrir un altre per mitjà d’un advocat

L’aristòcrata germànica Corinna zu Sayn-Wittgenstein, en una imatge d’arxiu.

L’aristòcrata germànica Corinna zu Sayn-Wittgenstein, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, aristòcrata i consultora alemanya establerta a Mònaco i que va mantenir una relació molt estreta amb l’actual rei emèrit Joan Carles I, acusa el pare de Felip VI d’haver cobrat una comissió per intermediar perquè empreses espanyoles aconseguissin el projecte de construcció d’un AVE a la Meca, a l’Aràbia Saudita.

D’aquesta manera, segons uns enregistraments publicats ahir per El Español i OK Diario, el llavors monarca s’hauria embossat un percentatge dels 100 milions d’euros que van donar el consorci de companyies espanyoles a la mitjancera del projecte, la iraniana Shahpari Zanganeh, casada amb el traficant d’armes Adnan Khashoggi, que ja ha mort.

Els diners van acabar en un compte a nom de l’aristòcrata, a qui Joan Carles I hauria confessat que els fons procedien del negoci saudita. Corinna, que ahir, en un comunicat, no va desmentir l’autenticitat de les cintes, també assenyala Joan Carles I com la persona que “donava les instruccions” a l’Institut Nóos, per la gestió del qual compleix condemna el seu gendre, Iñaki Urdangarin. En aquest sentit, va explicar que ella estava al costat del llavors cap de l’Estat quan aquest efectuava trucades per demanar que es contractessin els serveis de Nóos.

“Pots, sisplau, posar un contracte de 100.000, un contracte d’un milió? Jo era al seu costat”, confessa Corinna en els àudios, que van ser gravats el 2015. D’altra banda, explica que el monarca emèrit va voler mantenir Félix Sanz Roldán al capdavant del CNI perquè “sap controlar”. Sanz Roldán va ser nomenat el 2009 per José Luis Rodríguez Zapatero i es va mantenir en el càrrec malgrat l’arribada de Rajoy a la Moncloa. Corinna també assevera que Joan Carles I va tenir un compte a Suïssa al seu nom i que el va haver de tancar quan les autoritats suïsses el van amenaçar de denunciar-lo. Així, segons la versió de l’antiga amiga del monarca, aquest va crear un compte amb l’advocat Dante Canonica. De fet, indica que el pare de Felip VI pagava els seus viatges des d’un compte helvètic sota la identitat del seu cosí Álvaro de Orleans de Borbón. Corinna va dir haver-se sentit enganyada perquè li va prometre que es casarien i després Joan Carles I li va dir a l’actual rei que no ho faria. “El que volia eren els diners” que havia guanyat treballant. Segons la versió de l’aristòcrata, el rei emèrit li va demanar la meitat del que guanyés perquè “sóc pobre, tinc només 20 milions de dòlars”.

No obstant, a la documentació, figuraven com a compradores Corinna i la seua mare perquè la legislació suïssa impedia que figurés el pare de Felip VI. Així les coses, Joan Carles I i Corinna van conviure en aquell habitatge entre el 2009 i el 2012.

Segons Corinna, el monarca emèrit va maniobrar per mantenir el director del CNI perquè “sap controlar”

La casa, de 300 metres quadrats, va ser venuda el 2013 i es lloga ara per 7.000 euros el dia. L’excompanya del rei també explica a les cintes que Joan Carles es va fer portar d’Espanya les banyes d’una daina del Pardo i els va penjar a sobre de la xemeneia del luxós dúplex. El dúplex de la noble alemanya als Alps, a compte del monarca. Corinna també assegura en els enregistraments que el rei Joan Carles I li va fer un préstec per comprar un luxós apartament als Alps suïssos. L’aristòcrata alemanya hauria pagat la meitat de l’immoble, mentre que l’altre cinquanta per cent hauria anat a càrrec del monarca emèrit. L’entrega dels diners es va fer a través del testaferro i empresari Arturo Fassana.

tracking