SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

La Fiscalia sol·licita reobrir el 'cas Gürtel' contra Camps

Arran de les acusacions d’alguns implicats de la trama valenciana || Vicente Cotino, imputat en els ‘papers de Bárcenas’

L’expresident valencià Francisco Camps.

L’expresident valencià Francisco Camps.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció va demanar ahir investigar l’expresident valencià Francisco Camps per la Gürtel després de les declaracions al judici pel finançament il·legal del PP valencià de l’exsecretari general del partit Ricardo Costa i d’altres imputats que el van acusar de crear aquest sistema corrupte. Anticorrupció va demanar a l’Audiència Nacional al jutge del cas Gürtel, José de la Mata, que obri una investigació a Camps per possibles delictes de malversació de cabals públics i prevaricació.

Per altra banda, en el cas Bárcenas, el jutge José de la Mata ha citat com a investigat per al 24 de juliol l’empresari Vicente Cotino, nebot de l’exdirector de la Policia i exvicepresident valencià, Juan Cotino, tots dos imputats en el cas Erial, pel qual està a la presó l’exministre Eduardo Zaplana. De la Mata, en la causa sobre la caixa B del PP, ha citat a més per a aquell dia com a testimoni l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, que al judici per la trama valenciana de Gürtel va admetre el cobrament de comissions d’empresaris per al finançament il·legal del partit valencià a instàncies de Camps.

El jutge ha refusat reduir la fiança de 18 milions d’euros imposada a Rodrigo Rato

D’altra banda, l’empresari i presumpte cervell de la trama Púnica, David Marjaliza, va reconèixer ahir davant del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón que l’any 2007 va pagar 60.000 euros al Partit Popular nacional per ordre de l’exconseller madrileny Francisco Granados amb l’objectiu de “portar-se bé” amb Génova en la seua disputa amb l’exvicepresident Ignacio González.

A més, el jutjat d’instrucció número 31 de Madrid ha denegat a l’exdirector de l’FMI Rodrigo Rato la sol·licitud de reducció de la fiança de 18 milions d’euros que li van imposar el 2015, a l’entendre que en aquest moment no existeixen motius que justifiquin l’adopció d’aquesta mesura. Així mateix, el jutjat denega la sol·licitud de Rato de deixar sense efecte la mesura cautelar de retirada del passaport, encara que sí que accepta revocar l’obligació que comparegui el primer dimarts de cada mes en seu judicial.

tracking