SEGRE

CRISI BANCS

Saracho culpa Ron dels molts “errors” al Popular

En compareixença al Congrés

L’expresident del Banc Popular Emilio Saracho.

L’expresident del Banc Popular Emilio Saracho.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Banc Popular Emilio Saracho va considerar ahir que a l’entitat es van cometre “massa errors, dels quals són responsables els gestors”, especialment el seu antecessor al càrrec, Ángel Ron, al capdavant de l’entitat durant més d’una dècada. També va admetre durant la intervenció davant de la comissió del Congrés dels Diputats que ell mateix va poder cometre alguns errors, però tot seguit va insistir que va presidir l’entitat tan sols 108 dies, i que ara haurà de ser la justícia qui ha de determinar si aquests errors són delictes.

Saracho va lamentar el final del Banc Popular, intervingut i venut per un euro al Banc Santander, perquè va suposar la pèrdua dels diners per a tots els accionistes, però va advertir que “es va evitar un mal major”, en al·lusió als 30.000 milions d’euros en dipòsits que estarien en joc en cas d’una liquidació.

Per la seua part, l’expresident Ángel Ron, que va estar al capdavant de l’entitat durant més d’una dècada, va presumir de l’oferta de compra de 5.500 milions que va rebre pel Popular, “solvent” i amb unes accions “confiscades” per les autoritats europees que valien milers de milions.

tracking