SEGRE

CIMERA MILITAR

Trump aconsegueix que els aliats gastin més en defensa

Afirma que “pagaran més diners que mai” || L’OTAN assegura que l’aliança militar dels seus membres s’ha reforçat

Trump i la seua esposa, Melania, ahir, a l’arribar al Regne Unit.

Trump i la seua esposa, Melania, ahir, a l’arribar al Regne Unit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va abandonar ahir la cimera de l’OTAN a Brussel·les satisfet per haver aconseguit que els seus aliats militars reforcin el seu compromís de despesa en defensa. Així les coses, va asseverar que els estats membres de l’Aliança Atlàntica “pagaran més diners que mai”. Així mateix, va subratllar que és “innecessari” que els Estats Units abandonin aquesta organització. Per la seua part, el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va explicar que “el missatge clar de Trump ha tingut impacte” i va subratllar que des que l’inquilí de la Casa Blanca va assumir el poder els aliats europeus i el Canadà han augmentat els fons per a defensa en 41.000 milions de dòlars. “Tots els aliats van acordar redoblar els seus esforços, i això farà l’OTAN més forta; malgrat les nostres diferències, estem més junts per la nostra seguretat”, va defensar Stoltenberg.

Per la seua part, el president francès, Emmanuel Macron, va destacar que les converses en la cimera de l’OTAN han estat respectuoses, malgrat els missatges crítics cap als aliats publicats a Twitter crítics per Trump en els dies previs i durant la reunió. El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, també va valorar positivament la trobada de l’Aliança Atlàntica. “Ha anat millor del que s’esperava, perquè Trump no ha dit que l’OTAN sigui obsoleta o no valgui ja.”

El president dels EUA ha començat la visita al Regne Unit, marcada per les protestes ciutadanes

En un altre ordre de coses, Trump va iniciar ahir mateix una visita oficial al Regne Unit, després d’haver-se reunit a la capital comunitària amb el president d’Ucraïna, Petró Poroixenko, en vigílies de l’encontre amb el líder rus, Vladímir Putin, a Hèlsinki. L’arribada del mandatari nord-americà a les illes britàniques ha suscitat un rebuig tal que els principals actes, com la trobada del mandatari amb la primera ministra, Theresa May, i la monarca Isabel II s’efectuaran fora de Londres. La Policia va prohibir el vol del “nadó Trump”, un globus aerostàtic que havia de sobrevolar el recinte en el qual s’allotjarà el líder dels EUA.

tracking