SEGRE

POLÍTICA

Cunillera: "S'ha acabat el moment de la confrontació"

Aposta per un escenari en el que, sense renunciar al que cada un pensa, "tots capiguem"

Cunillera:

Cunillera: "s'ha acabat el moment de la confrontació"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, considera que a Catalunya "s’ha acabat el moment de la confrontació" i ha apel·lat a la responsabilitat de tots els polítics per entendre que aquest és el missatge que els està traslladant la mateixa societat.

En una entrevista en el programa Converses de COPI-Catalunya, Cunillera ha assegurat que posarà totes les seues capacitats en el propòsit d’afavorir i fomentar un nou escenari de diàleg a Catalunya i ha destacat que ja hi ha elements tangibles que van en aquesta direcció.

En aquest sentit, ha posat de relleu el fet que aquesta setmana s’hagin reunit els presidents del Govern i de la Generalitat, que s’hagi fet una reunió dels vicepresidents d’ambdós executius i que s’hagi reactivat la comissió bilateral Generalitat-Estat, la qual cosa no es produïa des de 2011.

"S’ha acabat el moment de la confrontació", ha subratllat la Delegada del Govern, que ha afegit que tots aquests elements enumerats "no casen amb una situació de confrontació".

"Cal establir un àmbit de diàleg i de ponts perquè sigui possible la convivència entre els dos governs i entre la ciutadania", ha afirmat Cunillera, que aposta per un escenari en el qual, sense renunciar al que cadascú pensa, "tots capiguem.

Així mateix, ha destacat que "qui se situï en la radicalitat no estarà atenent el que la societat demanda", i ha argumentat que enquestes recents apunten a un desig de distensió en la societat catalana, del qual els polítics haurien de prendre nota.

Cunillera ha valorat la recent bona col·laboració entre les administracions -Estat, Generalitat i Ajuntament de Barcelona- en l’organització per a l’acollida dels immigrants rescatats per l’entitat Open Arms, el que valora com una bona base de partida per a una nova etapa.

Així mateix s’ha mostrat partidària que en l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils previst per al proper agost "com més siguem més forts serem.

"El millor que podria passar és que estiguéssim tots, des del Cap de l’Estat fins l’últim ciutadà", ha opinat la Delegada del Govern sobre com s’hauria de celebrar aquest acte commemoratiu, en el qual la Generalitat no convidarà el rei Felip VI, mentre que l’Ajuntament ha avançat que "no s’exclourà ningú".

Respecte a la possibilitat que tornin seus socials d’empreses que van marxar de Catalunya ha afirmat que serà un procés que requerirà temps, ja que el primer que toca és fer una anàlisi correcta sobre per què es va produir aquest fenomen.

La Delegada del Govern, que s’ha mostrat partidària d’obrir espais de diàleg i que el recurs als tribunals "ha de ser l’última de les solucions" ha avançat que serà present en els actes institucionals que organitzi la Generalitat durant la Diada del proper 11 de setembre.

Així mateix ha afirmat que el 40 aniversari de la Constitució que tindrà lloc el proper 6 de desembre serà una bona oportunitat per reflexionar sobre el paper que ha tingut en la vida política espanyola en aquests anys, ha recordat que a Catalunya va tenir un suport del 90% i ha afegit que "m’agradaria que els que opinen tant sobre la Constitució se la llegissin més".

tracking