SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

Trump es retracta davant de May i diu que recolzarà el pla del Brexit

Va assegurar que estava negociant malament amb la UE i enaltia el seu rival Boris Johnson || Milers de londinencs reben el mandatari dels EUA amb protestes

La primera ministra britànica, Theresa May, i el president dels EUA, Donald J. Trump.

La primera ministra britànica, Theresa May, i el president dels EUA, Donald J. Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, es va retractar ahir davant de la primera ministra britànica, Theresa May, a l’assegurar que recolzarà “qualsevol tipus de Brexit” que negociï amb Brussel·les i arribarà a un acord comercial “sense restriccions” entre els Estats Units i el Regne Unit.

Trump va qualificar com a fake news (notícies falses) algunes de les seues polèmiques declaracions al tabloide sensacionalista The Sun, que va acusar d’ocultar la seua veritable opinió sobre May: “Crec que està fent un treball magnífic.”

En aquestes declaracions, Trump va assegurar que “si aproven un acord comercial com aquest, estaríem tractant amb la Unió Europea en lloc del Regne Unit, i això pot matar probablement l’acord”, va afirmar Trump. Així mateix, va enaltir el principal opositor de la primera ministra, Boris Johnson, el capitost dels que busquen deixar la mesa de negociació amb Brussel·les.

Hores més tard, va assegurar que “passi el que passi amb el Brexit” li semblarà “bé” sempre que es mantinguin les relacions comercials amb un Regne Unit independent de la Unió Europea, en el marc de l’esperada roda de premsa que va concedir amb motiu de la visita al país, acompanyat de la primera ministra i que va monopolitzar entre crítiques a la immigració, una defensa de la mandatària, i la seua positiva valoració de la cimera de l’OTAN.

Per la seua part, May es va limitar a dir que Trump va criticar l’estratègia de la mandatària sobre la sortida del Regne Unit de la UE abans de conèixer el nou full de ruta del Govern britànic avançat el divendres de la setmana passada.

Paral·lelament, desenes de milers de persones van protagonitzar ahir multitudinàries protestes al centre de Londres i a tot el Regne Unit per dir, “alt i clar”, al president nord-americà que “no és benvingut” al país, on efectua la seua primera visita oficial. “Say it loud, say it proud, Donald Trump’s not welcome here” (“Digues-ho alt i clar, Donald Trump no és benvingut aquí”) va ser el càntic que més vegades es va repetir en les manifestacions que van inundar la capital britànica, que, des de primera hora del matí, van obligar a tancar les principals artèries de la ciutat.

La primera ministra britànica, Theresa May, i el president dels EUA, Donald J. Trump.

La primera ministra britànica, Theresa May, i el president dels EUA, Donald J. Trump.EFE

tracking