SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Un vídeo que ataca Santamaría embruta la campanya en el PP

L’enregistrament, rebutjat per l’equip de Casado, es burla d’Arenas, Montoro i Villalobos || Els compromissaris votaran amb sobres i tindran cabines

Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado van coincidir aquesta setmana en un sopar del PP.

Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado van coincidir aquesta setmana en un sopar del PP.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats a presidir el Partit Popular afronten la recta final per al congrés extraordinari dels propers dies 20 i 21 de juliol en una campanya que ha reflectit les tensions entre els dos, però que ha “elevat el to” de l’enfrontament amb l’aparició ahir d’un vídeo contra la candidatura de Sáenz de Santamaría. El mateix president de la Comissió Organitzadora del Congrés, Luis de Grandes, va revelar que li havia arribat “alguna cosa” en aquest sentit, que havia de comprovar per si era necessari fer alguna “advertència” davant d’aquest atac frontal contra la rival de l’altre candidat, Pablo Casado, al lideratge del partit.

El vídeo difós per les xarxes socials utilitza l’ambientació en blanc i negre de la sèrie Cuéntame per llançar la pregunta, “Explica’m com ens renovareu” renovareu”, segons va informar El País. L’enregistrament, que acaba amb un “Continuarà...”, recopila imatges dels inicis en política i de la trajectòria de diversos dirigents del PP partidaris de Santamaría, els exministres Javier Arenas, Celia Villalobos i Cristóbal Montoro, recordant els seus pitjors moments, els seus fracassos electorals o les seues mesures impopulars. Des de la candidatura de Casado es van desmarcar d’aquest vídeo, encara que sense referir-s’hi expressament, al mostrar el seu “rebuig frontal i enèrgic” a qualsevol acció que suposi un atac cap a qualsevol company del PP. Sáenz de Santamaría no es va pronunciar sobre la possible autoria del vídeo i, davant de l’atac patit, va tornar a “defensar la gent del partit”, que és qui els fa “grans”.

Així, no va voler entrar a qualificar si el vídeo és malintencionat i va instar a preguntar qui ho ha fet “si creu que el PP s’hi sent reflectit”.

D’altra banda, Luis de Grandes va anunciar que la votació dels compromissaris per elegir qui serà el nou president del Partit Popular comptarà amb sobres per a les paperetes i cabines per garantir la privacitat del vot.

Així mateix, va dir que, de moment, “no hi ha consens” entre els dos candidats sobre el debat sol·licitat per Casado i va manifestar que l’últim dia per acordar la seua celebració serà dilluns.

tracking