SEGRE

EUROPA DIPLOMÀCIA

Milers de persones protesten a Edimburg contra la visita de Trump

El president dels EUA irrita la reina Isabel II

Milers de persones es van concentrar davant del Parlament escocès contra la presència de Trump.

Milers de persones es van concentrar davant del Parlament escocès contra la presència de Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones es van concentrar ahir davant del Parlament escocès per a una multitudinària marxa que va recórrer els principals carrers d’Edimburg en protesta contra les polítiques del president dels EUA, Donald Trump, que aquest cap de setmana realitza una visita privada a Escòcia.

Els manifestants, uns 50.000 segons els organitzadors, van marxar fins al cèntric parc de Meadows, per participar en la protesta coneguda com El Carnaval de la Resistència, l’objectiu de la qual és mostrar el rebuig ciutadà a la visita de quatre dies del mandatari al Regne Unit. Un grup d’activistes va elevar allà el nadó Trump, un globus inflable que caricaturitza el president com un nadó amb gest enfadat que només porta bolquers i un mòbil a la mà, i que ja va sobrevolar el cel de Londres durant la massiva manifestació que va tenir lloc la vigília al centre de la capital britànica. Trump, per la seua part, va aprofitar la visita a Escòcia per jugar a golf en un dels seus complexos de luxe.

Mentre creixien les protestes a Escòcia, Trump jugava a golf en un dels seus complexos de luxe

D’altra banda, la visita del president nord-americà al Regne Unit va deixar diverses imatges enutjoses i anècdotes amb la reina Isabel II d’Anglaterra, a qui va fer esperar durant més de 10 minuts per prendre el te i posteriorment va arribar a desesperar en el pas de revista de la guàrdia reial.

La monarca, als seus 92 anys, no donava crèdit davant de l’actitud del seu convidat, que va trencar diverses vegades el protocol fins i tot situant-se davant d’ella durant aquest acte al castell de Windsor. Així mateix, la foto de Trump agafant del braç la premier britànica, Theresa May, després de la seua reunió de treball va il·lustrar ahir les portades de la premsa britànica.

tracking