SEGRE

TRIBUNALS

Bèlgica respon a Borrell: "Intentem treballar respectant la independència dels jutges"

El ministre lleidatà havia sol·licitat que defensés Llarena

Borrell crida a no reconèixer

Borrell crida a no reconèixer "cap superioritat moral" a l'independentismeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre belga d’Afers Exteriors, Didier Reynders, ha respost aquest dilluns a la petició que el Govern ha formulat l’Executiu de Bèlgica en relació amb la demanda civil presentada en aquest país per l’expresident català, Carles Puigdemont, i quatre exconsellers contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena: "Intentem treballar respectant la independència dels jutges", ha dit.

"Tenim relació (entre ambdós governs) des de fa bastant mesos per la situació catalana. Intentem deixar que la justícia faci la seua feina de manera independent, ja sigui a Espanya, a Bèlgica o a Alemanya," ha assegurat Reynders sobre la sol·licitud del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, a l’Executiu belga perquè aquest "actuï en defensa de la jurisdicció espanyola".

Aquesta ha estat la resposta davant de la premsa del titular d’Exteriors belga després de ser preguntat per si donaria suport al Govern en la seua petició de defensar la "immunitat de la jurisdicció d’Espanya" davant el tribunal belga que estudiarà la denúncia contra el jutge Llarena.

Així mateix, Reynders ha assegurat que el seu Executiu encara no ha estudiat la petició espanyola, encara que de moment ha demanat més informació al seu col·lega espanyol "sobre el fons del dossier abans de poder prendre qualsevol decisió".

Aquest dilluns Borrell ha assegurat en roda de premsa a Brussel·les que "el que hem transmès al Govern belga és alguna cosa del més raonable" i ha insistit que el que el seu Executiu demana és que "respectant la potestat sobirana dels països (l’Executiu belga) aparegui en defensa de la immunitat de la jurisdicció espanyola".

La setmana passada Borrell es va mostrar "sorprès" per la decisió del tribunal belga d’admetre a tràmit la querella contra Llarena, i va explicar que si bé a Bèlgica hi ha separació de poders i l’Executiu "no pot dir-li als jutges el que han de fer o no, sí pot presentar-se com a part del procés i advertir d’aquesta situació anòmala que representa que una jurisdicció nacional encausi a una altra jurisdicció nacional".

tracking