SEGRE

PARTITS CONGRÉS

Creixen els atacs mutus entre Santamaría i Casado

El candidat afirma que “la supèrbia no fa guanyar congressos” || L’exvicepresidenta reitera l’aposta per una llista única

Pablo Casado durant la visita que va realitzar ahir a Alacant.

Pablo Casado durant la visita que va realitzar ahir a Alacant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’aquí a sis dies, 3.082 compromissaris estan cridats a elegir el successor de Mariano Rajoy al capdavant del PP, i els dos candidats al lideratge, Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría, encaren la recta final amb discursos diferents però una mateixa estratègia: la de presentar-se ja com vencedors i criticant-se mútuament.

D’una banda, Casado va afirmar ahir que “la supèrbia no fa guanyar congressos però sí que fa perdre eleccions”, en resposta a unes declaracions en les quals el seu rival va assegurar que un debat entre els dos “li faria molt mal a ell, però també al partit”.

En una entrevista a Santamaría, va assegurar que a ella un debat amb Casado li “aniria personalment molt bé”, perquè “seria molt fàcil comparar preparació, trajectòria, currículum, experiència i programa”, i va dir que no comparteix amb aquest la “manera de fer política”.

Aquestes paraules van portar ahir Casado a fer gala de la “humilitat” i “proximitat” del seu projecte i a recalcar que va ser ell qui va demanar aquest debat, malgrat això el comitè organitzador i la candidatura de l’exvicepresidenta van concloure que “no és bo debatre sobre idees en un partit”, un fet que va qualificar de “sorprenent”.

Davant d’aquesta idea, Santamaría va recalcar que anteposa “els interessos del PP i d’Espanya” i va reiterar una de les idees força des que va resultar la precandidata més votada per la militància: portar al congrés extraordinari una llista d’integració en la qual “guanyi tot el partit”. Però en la qüestió de la integració, Casado va insistir que és ell qui té més capacitat per unir el partit.

tracking