SEGRE

EUA NEGOCIACIONS

Trump considera que la Unió Europea és un “enemic”

Assenyala que “no significa que sigui dolenta” || Va proposar a May que denunciés la UE per forçar les negociacions del Brexit

Trump agafant del braç May.

Trump agafant del braç May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va considerar ahir que la Unió Europea (UE), un dels aliats històrics dels EUA, és ara un “enemic” del seu país.

“Bé, crec que tenim molts enemics. Considero que la Unió Europea és un enemic, pel que ens fa respecte al comerç. No ho pensaries sobre la Unió Europea, però és un enemic”, va assenyalar Trump a una entrevista amb la cadena nord-americana CBS des del seu club de golf a Turnberry (Escòcia, Regne Unit).

Els prínceps Carles i Guillem es van negar a rebre el cap de la Casa Blanca

Trump va apuntar, a més, que Rússia “és enemiga en certs aspectes” i que la Xina és un “enemic econòmicament”. “Però això no significa que siguin dolents. No significa res. Significa que són competitius”, va aclarir el president en aquesta entrevista. Així mateix, es va queixar d’allò que percep com una falta de suport al seu país a la cimera que mantindrà avui amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, i va dir que fins i tot si aquest li entregués la ciutat de Moscou, el criticarien per no haver aconseguit també Sant Petersburg.

D’altra banda, la primera ministra britànica, Theresa May, va revelar que Trump li va suggerir que denunciés la Unió Europea com a mesura de pressió per facilitar la sortida del país del bloc. “Que els denunciés. Res de negociacions. Denuncia’ls”, va confessar May, entre rialles, a la cadena BBC. Tanmateix, també va recordar que Trump va instar el Regne Unit que “no es limiti a marxar de la UE” i que entauli almenys un contacte amb les autoritats de Brussel·les a l’hora de gestionar la seua sortida.

D’altra banda, els prínceps Carles i Guillermo “no estaven disposats” a reunir-se amb Trump durant la seua visita al Regne Unit. Segons va assegurar The Sunday Times, tots dos “es van negar” a rebre el magnat, que va prendre el te amb la reina Isabel II divendres passat al castell de Windsor. “És molt estrany que la reina estigui sola”, va assenyalar una font, que va qualificar el seu comportament com “un menyspreu”.

tracking