SEGRE

CATALUNYA

El cap dels Mossos ofereix lleialtat institucional per recuperar la confiança en el Cos

Així ho apunta Esquius en una carta que ha remès a tots els agents dels Mossos d’Esquadra

El cap dels Mossos ofereix lleialtat institucional per recuperar la confiança en el Cos

El cap dels Mossos ofereix lleialtat institucional per recuperar la confiança en el CosEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, veu imprescindible una "recíproca lleialtat institucional" amb Policia Nacional i Guàrdia Civil i advoca per la "màxima professionalitat" perquè el cos, després d’una "època difícil", recuperi "l’orgull" i la confiança de les institucions.

Així ho apunta Esquius en una carta, a la que ha tingut accés Efe, que ha remès a tots els agents dels Mossos d’Esquadra, després de ser nomenat dimarts passat dia 10 nou cap de la policia autonòmica en substitució del comissari Ferran López, que va comandar el cos durant els vuit mesos d’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Esquius afirma a la carta que, "després d’una època difícil, continua sent prioritari recuperar l’orgull de pertànyer a un dels cossos policials més antics d’Europa". "I ho hem de fer des de la màxima professionalitat, individual i col·lectiva, recuperant la confiança d’aquelles institucions que l’hagin posat en dubte", apunta.

El nou comissari en cap ressalta a més que els Mossos tenen la "missió" de millorar la seguretat i que per a això "és imprescindible" la col·laboració, la coordinació i la "recíproca lleialtat institucional" amb les policies locals, els cossos i forces de seguretat de l’Estat i la resta d’actors socials que intervenen en el benestar i la cohesió social.

En aquest sentit, promet que no "escatimarà esforços" per fer les coses "el millor que sàpiga", si bé admet que necessitarà "la implicació i l’ajuda" de totes les persones que integren el cos.

"Entre tots, cada un des de la seua parcel·la de responsabilitat, treballem per millorar la seguretat i el benestar dels nostres conciutadans", indica Esquius, que detalla que en aquests moments hi ha uns determinats fets delictius que requereixen la seua "màxima atenció i lluita", entre els quals cita els robatoris a l’interior de domicilis, les agressions sexuals i el repunt de l’accidentalitat viària.

Com ja va fer la setmana passada en l’acte en el qual va ser presentat pel conseller d’Interior, Miquel Buch, com a nou comissari en cap dels Mossos, Esquius ressalta que se sent "hereu" de tots els caps que l’han precedit: Joan Unió, Josep Milán, Josep Lluís Trapero i Ferran López. "Gràcies a tots ells per la seva feina i per la seua mestria", assenyala.

tracking