SEGRE

POLÍTICA

El PDeCAT avisa que l'estabilitat del Govern dependrà dels sobiranistes

En la seua intervenció en el Ple extraordinari del Congrés en el qual Sánchez ha fet un repàs del seu programa de Govern

El PDeCAT avisa que l'estabilitat del Govern dependrà dels sobiranistes

El PDeCAT avisa que l'estabilitat del Govern dependrà dels sobiranistesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha avisat avui el president del Govern, Pedro Sánchez, que l’estabilitat del seu Executiu "dependrà, en gran manera, dels sobiranistes catalans".

En la seua intervenció en el Ple extraordinari del Congrés en el qual Sánchez ha fet un repàs del seu programa de Govern, Campuzano ha aprofitat per recordar-li que la moció de censura que el va dur al Palau de la Moncloa "va triomfar gràcies als vots dels sobiranistes catalans".

"Els nostres vots van ser tan sols per llançar al president Rajoy", ha afegit el diputat, que ha matisat que, a partir d’avui, estaran del costat de l’Executiu només si el diàleg amb el Govern de la Generalitat dóna resultats "concrets, eficaços, tangibles" i no es queda en "bones paraules".

El diputat ha qualificat la reobertura del diàleg institucional entre ambdós governs com un primer pas a la "normalitat", però ha assenyalat que el conflicte entre Catalunya i les institucions espanyoles "no serà superat" si Sánchez no té "audàcia, coratge polític i sentit històric" del que ha succeït i pot succeir.

Per això, el portaveu del PDeCAT ha recomanat al president del Govern que, per "solucionar la qüestió de fons que planteja la societat catalana", situï el conflicte al terreny de la democràcia "ja que és al que es deixa després del referèndum" realitzat a Catalunya.

Campuzano també ha esmentat que "és difícil parlar de normalitat política" quan ahir feia nou mesos que els Jordis entraven a la presó, i quan dissabte passat "milers de catalans" van sortir al carrer a Barcelona per mostrar "el seu dolor i indignació".

Tanmateix, ha afegit que la decisió de la justícia alemanya d’excloure el delicte de rebel·lió entre els motius per extradir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont suposa "una oportunitat" per alliberar els líders independentistes a la presó a més d’una "clatellada" per al jutge Llarena.

tracking