SEGRE

POLÍTICA

ERC adverteix Sánchez que no el votarà res si intenta prendre'ls el pèl

Joan Tardà, ha advertit avui el president del Govern

ERC adverteix Sánchez que no el votarà res si intenta prendre'ls el pèl

ERC adverteix Sánchez que no el votarà res si intenta prendre'ls el pèlEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC en el Congrés, Joan Tardà, ha advertit avui al president del Govern, Pedro Sánchez, que no li va votar cap iniciativa a favor si el que pretén és "prendre’ls el pèl" i no fer polítiques d’esquerres, entre elles deixar de negar la possibilitat d’un referèndum a Catalunya.

Durant la seua rèplica a la compareixença del president Pedro Sánchez per explicar el seu pla de Govern, Tardà ha avisat de què si l’Executiu pretén tornar a aplicar a Catalunya la solució de 2014 de "negació del referèndum" condemnarà als independentistes catalans a tornar a "desobeir".

Amb aquesta premissa de negar la possibilitat d’un referèndum negociat, "no només no ens trobarem, sinó que no hi haurà solució per al conflicte actual", ha constat Tardà, qui ha augurat que aquesta actitud tornarà a provocar "els mateixos efectes" que van portar al conflicte actual, amb l’1-O.

Ha recordat que els vots de la formació repúblicana catalana han servit per fer fora l’anterior president, i ara si Sánchez fer realment polítiques d’esquerra els tindrà de suport.

Però Tardà també ha reiterat les seues reclamacions per solucionar el conflicte català i, en aquest sentit, ha advertit que n’hi ha prou ja del 'a por ellos’ judicial liderat pel magistrat Llanera" que, segons el seu parer, s’inspira en la "revenja", i ha tornat a a reclamar "llibertat per als presos polítics".

Tant sobre el conflicte de Catalunya com amb referència a les polítiques d’esquerra, Tardà ha assegurat que ERC estarà "atent" al que Sánchez pensa fer en els propers dies, en els quals li ha demanat que es comprometi també en la lluita contra la vulneració dels drets humans a nivell internacional, entre altres qüestions.

tracking