SEGRE

PANORAMA

Intervingut per primera vegada a Europa un drac de Komodo criat il·legalment

Li falta una mà i té la cua tallada

Intervingut per primera vegada a Europa un drac de Komodo criat il·legalment

Intervingut per primera vegada a Europa un drac de Komodo criat il·legalmentSegún ha informado hoy el instituto armado, e

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha intervingut per primera vegada a Europa, en un local de Cornellà de Llobregat (Barcelona), un exemplar de drac de Komodo adquirit i criat il·legalment, al que li falta una mà i té la cua tallada.

Segons ha informat avui l’institut armat, en l’operació s’ha detingut un home de 43 anys i origen nord-americà per un delicte contra la protecció de la flora i fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Al local de Cornellà la Guardia Civil ha intervingut 20 animals vius, majoritàriament rèptils, protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre, i l’origen de la qual s’està investigant.

A més del drac de Komodo, que va ser criat en captivitat, també s’han intervingut diverses serps, entre ells una cascavell, i tres gàbies amb ratolins que servien de dinar per als animals.

Les investigacions van conduir als agents de la Guàrdia Civil al local en el qual la persona investigada presumptament ocultava els animals intervinguts, que netejava de forma regular, donant a la via pública les restes d’aigua bruta, material i excrements dels animals.

El passat 5 de juliol els agents van realitzar una entrada i registre al local, en el qual van descobrir 20 animals vius, entre ells el drac de Komodo -el llangardaix de mida més gran del món, que assoleix uns dos metres i mig de llarg- , diverses espècies de serps com pitons, boes i una serp de cascavell, tres tipus de llangardaixos, un escorpí i un varànid.

Segons l'Europol, el drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d’aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment, que es recupera a Europa.

Els animals trobats s’han dipositat a les dependències del zoo de Barcelona i en el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya.

Els dos animals verinosos -la serp de cascavell i l’escorpí - s’han entregat a l’Escola de Natura de Parets del Vallès (Barcelona).

En el registre, els agents també van trobar tres gàbies de ratolins que servien de menjar per als animals, així com una pistola detonadora, que es trobava manipulada, i que s’ha remès al servei de Criminalística de la Guàrdia Civil.

Les diligències instruïdes van ser posades a disposició del Jutjat d’Instrucció 3 de Cornellà de Llobregat, que continuarà amb la investigació per determinar l’origen de les espècies intervingudes.

tracking