SEGRE

SUCCESSOS INCIDÈNCIES

Una tempesta arrasa la costa entre Badalona i Coma-ruga

Badalona registra 40 litres en 30 minuts i Barcelona, més de 27 || Retards al Prat i problemes a la línia 3 del metro

Arbre caigut sobre un vehicle a la localitat de Tossa, ahir.

Arbre caigut sobre un vehicle a la localitat de Tossa, ahir.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una forta tempesta va escombrar les comarques catalanes entre la matinada i les primeres hores d’ahir al matí. Després de passar per Ponent, les principals afectacions es van concentrar en les comarques del Barcelonès i del Vallès. En aquest sentit, la ciutat de Badalona va recollir quaranta litres per metre quadrat en tan sols mitja hora. També en trenta minuts es van registrar vint-i-set litres a l’Observatori Fabra, al terme municipal de Barcelona, i 23,3 a Castellbisbal. A Vallirana, al Baix Llobregat, van caure deu litres en deu minuts.

La gran quantitat d’aigua precipitada en un interval de temps tan curt va provocar problemes de trànsit a les principals artèries de Barcelona, tal com va explicar el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado.

Mor un nen de deu anys per ofegament a la platja tarragonina de Coma-ruga

També va subratllar que l’Hospital de la Vall d’Hebron va haver d’activar el pla d’autoprotecció i traslladar alguns pacients a l’inundar-se l’accés principal a les urgències.

Així mateix, l’acumulació d’aigua va obligar a interrompre el servei de metre a la línia 3, entre les estacions de Canyelles i Valldaura, molt pròximes a aquest centre sanitari. També es van generar grans bassals d’aigua al túnel de la Ronda de Dalt a l’altura de Via Júlia, la qual cosa va col·lapsar les calçades laterals d’aquesta via de circulació.

Igualment, la forta tempesta va provocar retards a l’aeroport del Prat. La gran acumulació de precipitació va provocar problemes al Vendrell, localitat en què es van haver de tallar alguns carrers.

També l’avinguda Brisamar de Coma-ruga va quedar negada per l’aigua. L’aparat elèctric que va acompanyar aquestes precipitacions va provocar un incendi a la zona de Cal Flequer, al terme de Castellnou de Bages. Un llamp va impactar en una pila de llenya que es va encendre.

En un altre ordre de coses, el nen de deu anys que es va ofegar aquest diumenge passat a la platja de Comarruga va morir ahir a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, on estava ingressat en estat crític.

tracking