SEGRE

CATALUNYA

El Suprem habilita agost per accelerar el judici al procés

Els magistrats han pres aquesta decisió "atenent que alguns dels processats en aquesta causa es troben en presó preventiva"

El Suprem habilita agost per accelerar el judici al procés

El Suprem habilita agost per accelerar el judici al procésEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem (TS) ha habilitat el mes d’agost per practicar actuacions judicials en la causa oberta pel procés i, d’aquesta forma, accelerar els terminis per afrontar el judici.

Es tracta de la primera decisió que pren la Sala que jutjarà els fets després de la interlocutòria de conclusió del sumari dictat pel jutge del Supremo Pablo Llarena el passat 9 de juliol.

L’esmentada Sala està composta pel president Manuel Marchena, Andrés Martínez, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela i Antonio del Moral, que formaran part del tribunal que jutjarà els fets, encara que és possible que es puguin sumar uns altres dos magistrats.

En aquesta interlocutòria, la Sala acorda "habilitar el mes d’agost per a la pràctica d’actuacions judicials en la present causa", la qual cosa es tradueix que l’esmentat mes compta per a la presentació d’escrits.

Els magistrats han pres aquesta decisió "atenent que diversos dels processats en aquesta causa es troben a presó preventiva" pel que "per dotar a aquestes interlocutòries de la màxima celeritat" s’acorda "l’habilitació del mes d’agost per a la pràctica de totes aquelles actuacions que siguin necessàries amb l’esmentada finalitat".

De fet, una d’elles és resoldre les peticions de llibertat dels nou processats empresonats, per a la qual cosa aquesta mateixa Sala ha donat un termini de dos dies a les parts perquè formulin les seues al·legacions als escrits de les defenses dels investigats.

Els advocats dels processats que estan en presó preventiva van sol·licitar en bloc el Tribunal Suprem que excarceri als encausats, una vegada que la justícia alemanya ha descartat extradir per rebel·lió l’expresident català Carles Puigdemont.

L’exvicepresident català Oriol Junqueras al·lega en el seu escrit que el Govern està actuant "amb normalitat" i que si li excarceren no podrà "incidir" en actuacions de la Generalitat "que poguessin remotament assimilar-se als fets pels quals ha estat processat".

Mentre que els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull i el diputat de JxCat Jordi Sànchez demanen la seua posada en llibertat davant del "context de normalització política" que es viu a Catalunya i per rebaixar una "tensió social" que creuen pot agreujar-se de cara a la Diada o a l’aniversari de l’1-O.

tracking