SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Espanya ja supera Itàlia en arribada d'immigrants a les costes enguany

Salvini rebutja Open Arms i l’ONG denuncia Líbia per deixar morir dos persones al mar || Un jutge dels EUA frena les deportacions de famílies reunificades

Arribada a Almeria d’immigrants rescatats quan navegaven en una pastera per aigües de l’Estret.

Arribada a Almeria d’immigrants rescatats quan navegaven en una pastera per aigües de l’Estret.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al menys 50.872 migrants han arribat fins a Europa per mar en el que va del 2018, amb Espanya ja com a primer país de destinació davant d’Itàlia, segons les últimes dades publicades aquest dimarts per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). La xifra d’arribades és més de la meitat de la registrada el 2017 fins al 15 de juliol, quan van ser 109.746 els migrants que van creuar el Mediterrani fins a Europa, i gairebé cinc vegades menys de les 241.859 arribades registrades en el mateix període el 2016.

Espanya és el país que més migrants ha rebut, amb 18.016 arribades comptabilitzades fins al 15 de juliol per l’OIM, la qual cosa representa el 35 per cent del total i gairebé el triple que les arribades del 2017. Darrere hi ha Itàlia, amb 17.827 arribades, xifra que suposa gairebé un 80% menys que les 93.237 que ja s’havien comptabilitzat en aquestes dates fa un any. Efectius de Salvament Marítim van rescatar durant la jornada d’ahir almenys 188 immigrants en quatre embarcacions diferents, entre els quals setze dones i tres nens.

Per la seua part, el ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, va assegurar que els dos vaixells de Proactiva Open Arms que es troben al Mediterrani central per salvar els immigrants que volen arribar a Europa no atracaran en ports italians.

Ahir, el director d’aquesta ONG va informar de la troballa al Mediterrani central, a 80 milles de la costa de Líbia, dels cadàvers d’una dona i un nadó i una dona encara amb vida d’una embarcació “destruïda” i “abandonada” per la guàrdia costanera líbia després d’endur-se la resta d’ocupants.

Per la seua banda, Àustria va anunciar que no acollirà cap dels 450 immigrants desembarcats a Itàlia de dos naus militars que van romandre al davant de Sicília fins que diversos socis de la Unió Europea es van comprometre a acollir-ne alguns. D’altra banda, un jutge dels Estats Units va ordenar aquest dilluns passat al govern del president Donald Trump que cessi temporalment les deportacions de famílies que han estat reunificades després de la seua separació a la frontera amb Mèxic com a conseqüència de la política de “tolerància zero”.

tracking