SEGRE

CATALUNYA

El fiscal del Suprem critica la "indeguda intromissió" del tribunal alemany

El fiscal assegura que el tribunal alemany ha assumit funcions d’enjudiciament atribuïdes per la llei al Suprem

TribunalTribunal Suprem Suprem

Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Suprem s’oposa a la posada en llibertat dels presos preventius del "procés" en un escrit en el qual critica la "indeguda intromissió" de l’Audiència de Scleswig-Holstein en la jurisdicció dels tribunals espanyols.

A l’escrit, el fiscal assegura que, amb la seua decisió d’entregar Carles Puigdemont a Espanya per malversació però no per rebel·lió, el tribunal alemany ha assumit funcions d’enjudiciament atribuïdes per la llei al Suprem, "la qual cosa dificulta notablement la possibilitat de reconèixer efectes jurídics a semblant decisió".

La Fiscalia assegura que aquesta decisió no pot condicionar "la major o menor rellevància penal dels fets" ni la qualificació jurídica dels mateixos, ja que aquesta és competència dels tribunals espanyols.

L’escrit del fiscal s’ha conegut, avui, alhora que la interlocutòria del jutge Pablo Llarena en el qual rebutja l’entrega de Puigdemont només per aquest delicte i qüestiona "la falta de compromís" del tribunal alemany amb uns fets que podrien haver trencat l’ordre constitucional espanyol.

tracking