SEGRE

CATALUNYA

JxCat acusa Torrent de pactar ahir amb el PSC durant un recés de la Mesa

En declaracions a la Cadena Ser

JxCat acusa Torrent de pactar ahir amb el PSC durant una aturada de la Taula

JxCat acusa Torrent de pactar ahir amb el PSC durant una aturada de la TaulaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident primer del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, ha acusat avui el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), d’haver pactat ahir un acord amb el PSC sobre les suspensió dels diputats processats aprofitant una aturada de la reunió de la Mesa.

En declaracions a la Cadena Ser, Costa s’ha endinsat en el xoc viscut ahir entre ERC i JxCat per l’exigència d’aquest últim grup de donar un tracte diferenciat a l’expresident català Carles Puigdemont en l’aplicació de la suspensió decretada pel jutge Pablo Llarena sobre els diputats processats per presumptes delictes de rebel·lió. Costa ha insistit que tenien un acord amb ERC malgrat que els republicans ho neguen, davant de la qual cosa ha subratllat: "O ens havien enganyat o els interlocutors amb qui parlem no eren els que tocaven o han canviat la seua voluntat i han llançat enrere".

Encara que el vicepresident primer del Parlament ha admès que el suposat pacte no havia de ser "gaire sòlid" si Esquerra va negar la seua existència.

En tot cas, ha criticat que ERC "renunciés" a pactar amb JxCat i que "se n’anés a buscar un pacte" amb un grup de l’oposició que "ha donat suport al 155", amb referència al PSC.

Així, Costa ha afirmat: "No s’entén que en el moment que es fa una aturada de la reunió de la Taula per perfilar per escrit l’acord -entre JxCat i ERC-, el president del Parlament es reuneixi amb el PSC i tregui la proposta pactada amb els socialistes en comptes d’amb el soci de govern". No obstant això, el vicepresident primer de la Cambra catalana ha indicat que "no hi ha cap possibilitat que trenquem el govern ni els pactes".

Costa ha precisat que el tracte diferencial a Puigdemont no és per concedir-li un "privilegi", sinó per la seua situació processal particular, perquè a diferència dels altres cinc diputats suspesos, el líder de JxCat "no té rebel·lió ni és a la presó".

Així, s’ha referit al fet que la justícia alemanya hagi acordat l’extradició a Espanya de Puigdemont però sol per malversació, no per rebel·lió, encara que el jutge Llarena sí que li imputa aquest delicte.

tracking