SEGRE

POLÈMICA TRIBUNALS

La Manada continuarà lliure al no prosperar els recursos

Un dels magistrats insisteix en l’ingrés a la presó || Les defenses veuen la resolució com una “clatellada” a la Fiscalia

Alfonso Jesús Cabezuelo, de La Manada, ahir a Sevilla.

Alfonso Jesús Cabezuelo, de La Manada, ahir a Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinc joves integrants de La Manada que van ser condemnats per l’Audiència de Navarra a nou anys de presó per haver abusat sexualment d’una noia durant els Sanfermines del 2016 continuaran en llibertat a l’espera que es resolguin els recursos contra la sentència del cas. Així, els magistrats de la secció segona del tribunal navarrès van acordar ahir desestimar les peticions de la Fiscalia i de les acusacions perquè reingressessin a la presó, en la qual van passar prop de dos anys i de la qual van sortir el 22 de juny passat. No obstant, la decisió va comptar amb el vot particular del president de la Secció, el magistrat José Francisco Cobo Sáenz, que es va mostrar a favor de l’empresonament immediat per la “gravetat” del delicte que han comès.

Així les coses, Agustín Martínez Becerra, advocat defensor de quatre dels cinc abusadors, va qualificar la resolució de “clatellada” al Ministeri Públic i a les acusacions. Així mateix, va subratllar que “no hi havia causa en els arguments perquè el tribunal canviés el seu criteri” i obligués els seus defensats a entrar de nou a un centre penitenciari a l’espera que la sentència sigui ferma. En la mateixa línia, Jesús Pérez, lletrat del cinquè membre de La Manada, l’agent de la Guàrdia Civil Antonio Manuel Guerrero, es va confessar “plenament satisfet” amb el rebuig dels recursos, alhora que va celebrar que els magistrats “es ratifiquin en la posició majoritària” que han estat defensant. En relació amb el seu client, aquest està pendent d’una altra interlocutòria de l’Audiència de Navarra, que estudia si torna o no a la presó per haver intentat renovar el passaport, amb la qual cosa hauria pogut infringir les mesures cautelars que li van imposar els magistrats quan van deixar-lo en llibertat.

El guàrdia civil de La Manada està pendent de si entra o no a la presó per voler treure’s el passaport

Per la seua part, el Govern de Navarra es va mostrar contrari a la resolució del tribunal i, per mitjà de la consellera de Presidència, María José Beaumont, va avançar que, si hi ha lloc per a un altre recurs, l’interposaran. En la mateixa línia es va posicionar l’ajuntament de Pamplona.

tracking