SEGRE

TRIBUNALS LLENGUA

Anul·lat part del decret que prioritza el valencià a l’administració

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va anul·lar ahir part del decret que prioritza l’ús del valencià a l’administració. Amb aquesta decisió, s’inhabiliten onze articles i una disposició, en què utilitzen de forma destacada el valencià sobre el castellà a les notificacions, retolació d’edificis i comunicació entre els empleats públics i amb els ciutadans.

Així mateix, invalida els articles relatius a l’ús de la llengua valenciana en publicacions i publicitat institucional, als contractes públics amb els proveïdors i als rètols de carreteres, camins i altres dependències i serveis d’interès públic que depenen d’entitats locals. Per la seua part,

Inhabilita onze articles i una disposició, en què utilitzen de forma destacada el valencià

Escola Valenciana considera que aquesta resolució judicial “atempta contra els drets lingüístics de la ciutadania” i la qualifica d’“incomprensible”. A més a més, assegura que es tracta d’“una decisió que no s’empara ni en l’Estatut d’Autonomia, ni en la Constitució Espanyola, ni tampoc en el corpus jurídic europeu”.

tracking