SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Itàlia tampoc deixarà atracar vaixells militars de la UE amb migrants

Proposa a Brussel·les un comitè de crisi

Imatge de l’arribada d’immigrants rescatats a l’Estret.

Imatge de l’arribada d’immigrants rescatats a l’Estret.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern italià ha decidit prohibir l’atracada en ports marítims del país a aquells vaixells militars de la Unió Euroiea (UE) que transportin immigrants a bord, com ja va fer amb els vaixells de les ONG.

Així mateix, el primer ministre italià, Giuseppe Conte, va indicar que el seu país ha proposat a la Unió Europea la creació d’un òrgan encarregat de distribuir pels diferents països els migrants que arriben a les costes europees i que estaria sota el comandament de la Comissió Europea.

Brussel·les porta Hongria davant del jutge per incomplir les normes europees de migració i asil

En diverses cartes enviades al president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk, els demana que l’acord assolit diumenge passat entre Itàlia i diversos països de la Unió Europea per desembarcar a Sicília 450 migrants i repartir-los després per aquests països “es converteixi en una pràctica, confiada no a les nostres crides als socis sinó a un gabinet o comitè de crisi sota el comandament de la Comissió, que es converteixi en mediador amb els diferents governs”. Per la seua part, la Comissió Europea ha decidit portar Hongria davant del Tribunal de Justícia de la UE (TUE) al considerar que la seua legislació pel que fa a l’asil i retorn de migrants incompleix les normes comunitàries, alhora que ha amenaçat d’obrir expedient a Budapest per la coneguda com a llei Soros, que penalitzarà l’ajuda als migrants i refugiats al país. D’altra banda, efectius de Salvament Marítim van rescatar 131 immigrants a bord de cinc pasteres quan intentaven creuar l’Estret. Finalment, l’ONG Proactiva Open Arms desembarcarà demà dissabte al port de Palma de Mallorca els dos cadàvers i una supervivent rescatats davant les costes líbies dimarts.

tracking