SEGRE

POLíTICA

Casado s'imposa a Santamaría

El candidat sota l’ombra d’Aznar aconsegueix el suport dels compromissaris davant la que ha estat la mà dreta de Mariano Rajoy

Casat s'imposa a Santamaría

Casat s'imposa a SantamaríaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pablo Casado s’ha imposat a Soraya Sáenz de Santamaría en el congrés del PP i serà el nou líder del partit, després d’haver-se imposat en la votació dels més de 3.000 compromissaris de la formació. D’aquesta manera guanya el que s’ha considerat el candidat amb el suport de José María Aznar davant la mà dreta de Mariano Rajoy en els seus governs.

En la seua intervenció abans de la votació Pablo Casado s’ha presentat davant dels compromissaris com un adalil de la "integració real" en el PP, però també de la defensa de la unitat d’Espanya, aquest país "dels balcons i les banderes" que vol liderar. En un to mitinguer, dirigit a futurs electors i no només als afiliats del partit, Casado ha repassat les seues principals propostes i ha reivindicat el fet pel partit punt en defensa de les víctimes d’ETA com a front el desafiament sobiranista a Catalunya, davant del qual ha promès la mateixa "fermesa" que va tenir Mariano Rajoy. Fins i tot ha al·ludit a Tabarnia.

Per la seua part, Soraya Sáenz de Santamaría ha promès que si guanyava la Presidència del PP integrarà i promourà la unitat, i ha assegurat que l’única lleialtat que exigirà és al partit. Ha dit a més que si no hagués estat la més votada en la primera volta, en la que van elegir els afiliats, s’hauria integrat a la candidatura del seu rival en aquesta carrera, Pablo Casado: "Seria en la teua llista Pablo, si m’ho haguessis demanat" en aquest cas, ha assenyalat.

Mariano Rajoy, que ha deixat el lideratge en el PP, ha mantingut la seua neutralitat fins l’últim moment i, de fet, ni ha votat aquest dissabte el que serà el nou president del partit i el seu candidat a les pròximes eleccions genrales.

tracking